Tuning & styling

AC Schnitzer decoreert BMW 1-serie

Met de jaarlijkse Essen Motor Show voor de deur, kruipen tuners uit hun ateliers. Neem AC Schnitzer dat de afgelopen tijd werkte aan een stylingpakket voor de nieuwe BMW 1-serie. Dit is het geworden.

Bezitters van een nieuwe BMW 1-serie kunnen in de showroom van AC Schnitzer volledig losgaan om het uiterlijk van hun trots op smaak te brengen. Over apart van elkaar bestellen wordt niet moeilijk gedaan, maar de tuner raadt aan om de complete stylingkit te monteren. Dat bestaat uit een onderspoiler op de bestaande bumper voor, een dakspoiler achter en daartussen bijpassende zijskirts. Uitbreiding is er in de vorm van een sportuitlaatsysteem, sierstriping op de flanken en uiteraard groot lichtmetaal. AC Schnitzer biedt hun bekende vijfspaaks design in 18 of 19 inch van wieldiameter.

Interieur
Personaliseren van het interieur kan met een sportstuur uit eigen huis, een “Black Line” aluminium pookknop of een lederen versie. Nog meer aluminium decoratie toevoegen is mogelijk op de iDrive controller, de handremgreep en de voetpedalen.

Dieseltuning
AC Schnitzer heeft ook een begin gemaakt met het tunen van het motorpalet van de nieuwe 1-serie. Op dit moment kan het maximaal 177 pk halen uit de 118d (af fabriek: 143 pk) en 210 pk uit de 120d (was 177 pk). Aan meer kracht voor de benzineversie wordt nog gewerkt.

Essen
De BMW 1-serie volgens AC Schnitzer beleeft zijn wereldpremière op de befaamde Duitse tuningbeurs die traditioneel eind november/begin december plaatsvindt. Editie 2012 opent de deuren gedurende tien dagen vanaf 26 november.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s

Tuning & styling
AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i

Autonieuws
Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.