Tuning & styling

Spectaculaire Audi A3 van Raid HP

Zo bruut als Raid HP deze Audi A3 heeft aangepakt zie je niet elke dag. De tuner wil hiermee dan ook haar kunnen laten zien en gebruikt deze Audi A3 meteen als demo-auto.

Het lijkt wel of niets aan het exterieur van de A3 gewoon is gebleven. Raid HP heeft z´n best gedaan om de auto om te toveren tot een waar tuningobject. De voorkant oogt agressief wat met name komt door de dikke bumper met grote luchtinlaten, de sportgrille en de dubbele Xenon-koplampen. De spiegels zijn aluminium van kleur en aan de zijkant zij skirts gemonteerd. Vervolgens zijn de wielkasten opgeklopt en liggen er 19 inch lichtmetalen wielen in. Aan de achterkant is deze trend doorgezet en vinden we tevens een paar flinke uitlaatpijpen.

Carbon, aluminium en traanplaat
Onder de auto heeft Raid HP 7-kleurige LED-lampen gemonteerd en in de spiegels zijn ook LEDjes te vinden. De achterlichten zijn van het type ´Lexus-look´ en komen van Altezza. In het interieur is veel carbon en traanplaat gebruikt. Zo is het stuur en de middenconsole afgewerkt met carbon en ligt er traanplaat op de vloer. De sportstoelen zijn gemaakt van carbon en wegen slechts 3,5 kg. Aluminium is ook gebruikt en wel in de vorm van een versnellingspook, pedalen en andere kleine details.

Ook getuned
De Raid HP Audi A3 toont het kunnen aan van de tuner en blijft daarbij dan ook niet beperkt tot een stukje styling. Ook tuning is Raid HP niet vreemd. De 1.8T motor uit de A3 werd door middel van een chip en een aangepast ademhaling van de motor getuned van 150 naar 200 pk. Dat de prestaties daarbij zijn toegenomen mag duidelijk zijn, exacte cijfers geeft de tuner echter niet op. Voor een betere wegligging en een finishing-touch van de look is de A3 vervolgens verlaagd met een setje van KW.

Gerelateerde artikelen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.