Tuning & styling

Anderson doet samen met Novitec de Ferrari 458

In opdracht van een klant sloegen Anderson Tuning en Novitec Rosso de handen ineen om een Ferrari 458 te versieren. Uiteindelijk kreeg de bolide de bijnaam Carbon Edition en dat slaat de spijker op z’n kop wat versiersels betreft.

Alvorens Anderson zich uitleefde met carbon voorzag Novitec Rosso de 4.5 liter V8 van deze Ferrari 458 van meer vermogen. De achtcilinder kreeg er 53 pk bij waarmee het maximale vermogen op 623 pk is komen te liggen. Andere wielen en met een diameter van 21 vóór en 22 inch achter werden nadien gemonteerd. Vervolgens lieten de tuners de auto wat door z’n knieën zakken zodat de wegligging er nog iets op werd verbeterd.

Coating
Het gewenste carbongehalte is her en der verspreid over de koets te vinden. Voor zijn speciale lips gemonteerd en ook de zij-skirts zijn uit koolstofvezel opgetrokken. De spiegels, het dak en diverse ventilatieroosters zijn voorzien van een carbon coating, slechts een koolstofvezellaagje dus en geen complete panelen uit het peperdure materiaal. Extra detaillering is aangebracht door de raampartij en de achterlichten donkergetint te maken. Het interieur wijkt ook behoorlijk af van de standaard uitvoering. Alles op wens van de klant, een profvoetballer om wat preciezer te zijn.

Gerelateerde artikelen

Visueel vlammen met de Ferrari 458 Speciale

Fotogalleries
> Artikel lezen

'Ferrari 458 Italia ook aan de kunstmatige beademing'

Autonieuws
'Facelift Ferrari 458 zal turbo krijgen'
> Artikel lezen

Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina

Autonieuws
Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina
> Artikel lezen

Wauw! Ferrari 458 Speciale by Novitec Rosso

Tuning & styling
> Artikel lezen

Ferrari’s uitgebreide garantieprogramma nader uitgelegd

Autonieuws
Altijd 3 jaar fabrieksgarantie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.