Tuning & styling

Hartge H35h doet ook een poging

Net als de Alpina D5 Bi-Turbo doet Hartge een gooi naar een dieselende M5. De H35h is eveneens gebaseerd op de BMW 535d en perst er 41 pk en 70 Nm meer uit dan het origineel.

De 3.0 liter zes-in-lijn diesel van BMW is in de loop der jaren talloze keren opgevoerd met indrukwekkende prestaties tot gevolg. En de rek is er nog altijd niet uit. BMW zelf komt momenteel tot een maximum van 313 pk en 630 Nm. Door enkel een andere motormanagementchip te vervangen schopt de Hartge H35h het tot 354 pk en 700 Nm. Een behoorlijke toename nog.

270 km/h moet kunnen 
Het maximale koppel is al vanaf 1.800 tpm vol op kracht en dat maakt de H35h volgens de tuner extreem snel op tussensprints. We geloven het meteen, al was het maar op basis van de sprinttijd naar 100 km/h (5,2 seconden). Knap is ook dat Hartge, ondanks het hogere vermogen, de CO2-uitstoot gelijk heeft kunnen houden: 162 g/km. De topsnelheid van de H35d bedraagt nog altijd een begrensde 250 km/h, maar Hartge werkt aan de mogelijkheid om de begrenzer vakkundig te verwijderen. 270 km/h zit er dan vast in, want dat kan de nauwelijks minder krachtige D5 Bi-Turbo van Alpina ook realiseren.

Handelsmerk
Optisch doet de Hartge H35h niet meteen denken aan een oliestokende sportsedan met sportwagenprestaties. Slechts enkele verfraaiingen van koolstofvezel, een sportuitlaat met vier eindpijpen en Hartge-logo’s geven blijk dat deze 5-serie niet rechtstreeks uit München komt. Het wieldesign is inmiddels een handelsmerk van Hartge. Ze meten 21 inch en worden bij het bestellen van een complete set omringd door schoeisel van Yokohama.

Gerelateerde artikelen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.