Tuning & styling

Audi A8

Hofele geeft visie op Audi RS8

Elegant en sportief tegelijk, zo noemt Hofele hun Audi SR 8. Niet geheel toevallig gekozen letters die direct doen denken aan RS8. Met een bodykit, opvallende wielen en een behoorlijke verlaging best geslaagd als je het ons vraagt.

Hofele geeft visie op Audi RS8
De beschaafde limousine verandert door Hofele in een uitgedoste sportsedan. Maar, zonder dat het te overdreven wordt. De voorbumper is duidelijk geïnspireerd op de RS5 en oogt met de zwart gelakte grille lekker sinister. De achterbumper met subtiele diffusor, de vier uitlaatpijpen en de achterspoiler geven ook de achterzijde die sportieve look.

40 mm
Onderdeel van het Hofele programma zijn ook de 22 inch lichtmetlen wielen die samen met de 40 mm verlaging van de luchtvering zorgen voor nokvolle wielkasten. Het opvallende is wel dat Hofele de auto enkel onder de 70 km/h die verlaging meegeeft. Zodra je boven de 70 km/h rijdt wordt de vering automatisch weer verhoogd om volgens Hofele maximaal comfort te bieden. Je zou toch juist denken dat die verlaging ook bij moet dragen aan een goed weggedrag? En dat je daarmee juist op hoge snelheid profijt hebt?

Motortuning
Wat motortuning betreft gaat Hofele niet zo ver. De 4.2 V8 FSI-motor werd getuned van 372 naar 390 pk en de 4.2 liter achtcilinder dieselmotor ontwikkelt voortaan 390 pk (+40 pk). Wel sensationeel is het koppel van 900 Nm!
Redactie
Door Redactie
Hofele geeft visie op Audi RS8
Hofele geeft visie op Audi RS8
Hofele geeft visie op Audi RS8
Hofele geeft visie op Audi RS8

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers