Tuning & styling

Alpina komt met 507 pk sterke B6 Cabrio

Als BMW een nieuw (top)model introduceert is het slechts een kwestie van tijd dat Alpina ten tonele verschijnt met een eigen versie daarvan. En zo is er nu op basis van de onlangs gelanceerde 650i Cabriolet de Alpina B6 Cabriolet met opgevoerde 4.4 V8-BiTurbo.

De Alpina B6 Cabriolet (of Convertible als je dat graag wilt) is begiftigd met 507 pk en dat zijn er afgerond honderd meer dan dat de 4.4 liter V8 met twee turbo’s in de 650i levert. En net als bij het origineel wordt het maximumvermogen afgegeven bij 5.500 tpm. Het maximale koppel daarentegen wordt veel later afgegeven, namelijk tussen 3.000 en 4.750 Nm tegen 1.750 tpm voorheen. Daar tegenover staat dan weer een toename van 100 Nm; de achterwielen van de B6 moeten 700 Nm verwerken.

Smooth criminal
Hoewel de B6 het de nog te lanceren nieuwe M6 knap lastig zou kunnen maken draait het bij Alpina niet louter om raw power. Een uiterst smeuïg en soepel rijgedrag is het primaire doel van Aplina bij het realiseren van hun producten. Ook bij de B6 is dit weer gepoogd door onder andere het vloeiende motorkarakter optimaal af te stemmen op de ZF-achttrapsautomaat. Zet de transmissie in de Sport Mode en het beest in de achtcilinder zal wakker worden. Wie vanuit rust vol op het gaspedaal gaat staan zal in 4,8 seconden naar 100 km/h spurten en pas bij 311 km/h hoeven buigen voor de luchtweerstand. Desondanks zou de B6 gemiddeld niet meer dan 10,9 l/100 km aan benzine tot zich nemen, nog een halve liter minder dan de BMW 650i Cabriolet.

Subtiel bespoilerd
Visueel is er met de open B6 (een dichte variant komt er ook) ook wat te beleven, al houdt Alpina het subtiel. De additionele spoilers hebben zowel een optische als aerodynamische functie en zijn allemaal vervaardigd uit koolstofvezel. De vier - en ieder 70 mm dikke - sierstukken zijn gemaakt van titanium, terwijl uitlaatspecialist Akrapovic feitelijk verantwoordelijk is voor het naar eigen zeggen enerverende V8-geluid. En uiteraard ontbreken de klassieke Alpina-wielen niet. De B6 Convertible rust op een 20 inch-maat met 285 mm rubber achter.

Gerelateerde artikelen

Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie

Fotogalleries
Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie
> Artikel lezen

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Automultimedia
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
> Artikel lezen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

Prior Design vindt de BMW 6-serie nog niet breed genoeg

Tuning & styling
Prior Design vindt de BMW 6-serie nog niet breed genoeg
> Artikel lezen

AC Schnitzer vergrijpt zich aan BMW M6-trio

Tuning & styling
AC Schnitzer vergrijpt zich aan BMW M6-trio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.