Tuning & styling

Audi A6 Avant nu ook van Abt

Abt Sportline kan de modellenlawine van Audi aardig bijbenen. Kort na de lancering van de gloednieuwe A6 Avant beschikt de VAG-tuner al over een sportpakket voor de stijlvolle station. Ook is er een krachtkuur voor diverse motoren.

In feite bestaat het optische sportpakket uit dezelfde verfraaiingen als die Abt voor de vierdeurs Audi A6 kan leveren: een voorspoilerlip, zij-skirts en een achterbumperskirt met daarin eventueel de eindpijpen van een sportuitlaat geïntegreerd. De dakspoiler is in dit geval tevens van Abt, maar een nagenoeg identiek exemplaar is ook origineel van Audi te bestellen. Je kunt dus kiezen. Bij de wielen is er keus uit meerdere varianten die leverbaar zijn in de diameters 19, 20 en 21 inch.

Krachtkuren
Meer vermogen is er beschikbaar voor enkele krachtbronnen. Zo kan Abt de 3.0 liter TDI van de standaard 204 naar 240 pk brengen. De drieliter diesel die affabriek al 245 pk levert gaat na het installeren van de reeds bekende Abt Powermodule naar een kloeke 300 pk. De stijging in trekkracht vermeldt Abt Sportline niet.
Tot slot de 3.0 TFSI. Ten tijde van de Audi AS6 Limousine had Abt de motortuning voor dit zescilinder benzineblok nog niet gereed, maar nu wel. En het wachten was de moeite waard, want de VAG-tuner weet maar liefst 120 pk meer uit de V6-compressor te persen, en dat betekent een maximum vermogen van 420 pk. Wat dit doet met de spurt naar honderd? Nou, die zou dan in exact vijf tellen voltooid moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Quattro-aandrijving voor Audi A6 met viercilindermotor

Autonieuws
> Artikel lezen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi A6 en A7 Sportback competition te bestellen

Autonieuws
Audi A6 en A7 Sportback competition te bestellen
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.