Tuning & styling

Senner aan de haal met Audi A7

De A7 Sportback is een sierlijke, elegante Audi en niet zozeer een vulgaire. Totdat Senner Tuning ermee aan de haal ging. Onder de kap ligt een opgevoerde 3.0 liter diesel.

Senner Tuning is net als Abt Sportline een VAG-specalist maar hun creaties bevatten altijd net even wat meer drama dan de zojuist genoemde collega-tuner. Bij Senner´s Audi A7 Sportback is dat niet anders. De carrosserie bleef onaangeraakt, maar door de luchtvering met 30 mm te laten zakken en de montage van opvallend 21 lichtmetaal was het gewenste resultaat al gauw daar. Om de zogeheten Varianza T1S wielen ligt rubber van Vredestein (Ultrac Sessanta) met een breedtemaat van 275 mm vóór en achter.

280 km/h
Senner stelde de 3.0 liter TDI als voorbeeld van wat in de toekomst allemaal bij hen mogelijk is omtrent de Audi A7. Normaliter levert dit dieselblok 245 pk en 500 Nm aan koppel. Senner laat de V6 een kloeke 306 pk ophoesten nadat het de ECU en het uitlaatsysteem heeft aangepast. De conversies resulteerden ook meteen in een betere response van de motor op bestuurdercommando’s. Het koppel steeg naar liefst 620 Nm en ook de topsnelheid van 280 km/h mag er wezen. Uiteraard heeft Senner doorvoor de snelheidsbegrenzer moet verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi A7 Sportback heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

A8-billen voor nieuwe Audi A7 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback al op straat als speelgoed

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom

Autonieuws
Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom
> Artikel lezen

In de kijkdoos: de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.