Tuning & styling

Moderne Herbie: VW Beetle van Abt

Bij Abt zullen we ongetwijfeld blij zijn geweest met de introductie van de nieuwe Volkswagen Beetle. Het is immers een model waarop een tuner als Abt zich naar hartenlust kan uitleven. Niet puur en alleen voor meer sportiviteit, maar vooral ook voor een guitige look.

Nou ja, guitig? Deze Abt Beetle heeft toch vooral een behoorlijk sportieve uitstraling. De tuner uit het Zuid-Duitse Kempten laat weten de originele lijnen zoveel mogelijk gerespecteerd te hebben, maar dankzij de voorspoiler, het opzetstuk op de achterbumper, ovalen uitlaatpijpen en zijskirts de sportiviteit benadrukt hebben. De koplampen en achterlichtunits zijn voorzien van ‘wenkbrouwen’ die vooral in combinatie met de LED-lampjes in de koplampen absoluut resultaat hebben! Striping op tal van plaatsen benadrukt het sportieve gezicht van deze Beetle en doet ons een beetje denken aan een moderne interpretatie van Herbie.

Chiptuning
Motorisch heeft Abt een compleet programma met chiptuning klaar liggen. De 1.2 TSI kan 140 pk (standaard 105 pk) op gaan brengen, de 160 pk sterke 1.4 TSI kan worden getuned naar 210 pk en het smakelijkste nummer uit de stal van zowel Volkswagen als Abt is de 2.0 TSI welke na een behandeling bij Abt geen 200 maar 240 pk weet op te brengen! Op dieselgebied zien we een vermogensstijging van 20 pk voor de 1.6 TDI (nu 125 pk) en de 2.0 TDI brengt dankzij Abt geen 140 maar 170 pk op de voorwielen over.

Gerelateerde artikelen

Deze geveilde Volkswagen KdF Type 60 is niet te versmaden

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.