Tuning & styling

Touareg-tuning: Hofele Royal GT 470

De Volkswagen Touareg die door Hofele Design is getuned luistert niet zonder reden naar zijn koosnaam “Royal GT 470”. Hofele is namelijk nogal royaal omgesprongen met allerhande aerodynamische dan wel luxe versierselen.

Aan de basis van de Royal GT 470 staat een ferme bodykit waardoor de totale breedte van de Volkswagen Touareg met enkele centimeters toenam. De wielkasten worden gevuld door maximaal 22 inch velgen. Een paar maten kleiner kan overigens ook, maar daarmee zal deze sneeuwwitte Touareg toch wat aan kracht verliezen, juist omdat Hofele zo zijn best heeft gedaan om hem dit laten uitstralen. Kijk maar naar de soort van ‘power dome’ op de motorkap. Ook met vier priemende eindpijpen aan de achterzijde maakt de Volkswagen indruk. Het uitlaatsysteem is er in twee smaken: met in elkaar overlopende eindstukken of aan weerszijden twee aparte uitmondingen. Binnenin is er veel gestrooid met leder. De naam van deze duokleurige bekledingcombinatie – Star Light – spreekt volgens Hofele voor zich. Ze willen hiermee aangeven dat je je als inzittende in de zevende hemel waant.

Motortuning
Maar Hofele heeft tevens oog gehad voor het onzichtbare; de 3.0 liter TDI werd opgevoerd naar 275 pk. Normaliter produceert de V6-diesel 240 pk, een bescheiden winst dus. Het koppel ging van 500 naar 580 Nm waardoor de spurt naar 100 km/h nog maar 6,9 seconden in beslag neemt. De topsnelheid van de Hofele Royal GT 470 is bepaald op 229 km/h. Eventueel kan de kolos vervolgens nog met 40 mm verlaagd worden zodat ook de wegligging erop vooruit gaat.

Gerelateerde artikelen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.