Tuning & styling

Sportwagenprestaties voor AC Schnitzer Eagle

Wij dachten dat rond de 200 pk wel het maximale was voor de MINI, maar AC Schnitzer overtreft onze stoutste verwachtingen door hem liefst 260 pk mee te geven. En of de MINI daar serieus snel van wordt!

De MINI John Cooper Works (JCW) is met z’n 211 pk al een zeer rap karretje, maar met 260 pk aan boord weet het zelfs auto’s als de KTM X-Bow, BMW M3 mét compressor en Mercedes-AMG’s het nakijken te geven. Stuk voor stuk niet de minste auto’s en allen bedeeld met aanzienlijk meer vermogen dan de AC Schnitzer Eagle. De opgefokte MINI versloeg de veel krachtigere competitie echter in een race op het circuit van Hockenheim. De snelste ronde werd geklokt op 1:13.341. En dat is rap.

Modificaties
Naast een perfecte afstemming van het motormanagement werden de extra paardenkrachten verkregen door het monteren van een speciaal uitlaatsysteem met optimale afvoerpijpen. Daarnaast werd het leeggewicht van de MINI JCW waarop de Eagle is gebaseerd teruggebracht met 80 kg en werd de Eagle voorzien van een in hoogte verstelbare raceophanging, 18 inch wielen en een perfect op het circuit van Hockenheim afgestemd onderstel. De totale converserie kostte AC Schnitzer 62.000 euro. De prijs is echter slechts een gegeven, want de tuner is niet van plan het pakket te koop aan te bieden.

Gerelateerde artikelen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.