Tuning & styling

Vilner verruilt plastic in MINI voor nappaleer

"Anyone who has driven a MINI knows that the interior of this roofed car is too plastic for an exceptional car.” Het zijn niet onze woorden maar die van Vilner, de Bulgaarse leerlooier van deze zwaar overtrokken MINI.

Vilner is goed met leer, in het geval van deze MINI nappaleer om precies te zijn. Het vrij jonge Bulgaarse bedrijf was onbekend voor ons, maar een blik op hun portfolio leert dat ze wat betreft vakmanschap niet onder doen voor leerlooiers die al heel wat langer meedraaien in de industrie. Vilner richt zich voornamelijk op (dure) lifestyle producten als motoren, jachtschepen, privévliegtuigen, exclusieve GSM’s en auto’s waarvan deze MINI dus hun laatst afgeronde project is.

Bentley
Qua hoeveelheid leder nadert de creatie van Vilner Studio de MINI ‘Inspired by Goodwood’. Alleen winkelde Vilner voor de exclusieve aankleding niet in de lederfabriek van Rolls-Royce, maar die van Bentley. De beide MINI’s zijn dan ook behoorlijk aan elkaar gewaagd. Voor de afwisseling maakte Vilner tevens gebruik van alcantara, uiteraard van het beste soort, want het doel was immers de ambiance van een Bentley in een MINI te creëren. Opsommen welke onderdelen allemaal overtrokken zijn met de luxe stoffen heeft geen zin, de foto’s zeggen genoeg.

Gerelateerde artikelen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.