Tuning & styling

Porsche Panamera Stingray GTR van TopCar

We dachten de meest brute Panamera’s wel te hebben gezien, maar tuners raken maar niet uitgekeken op de vierdeurs Porsche. Ook deze Porsche Panamera Stingray GTR van het Russische TopCar mag er wezen.

Eerst was er de Panamera Stingray van TopCar en nu is er op aanvraag van klanten het tuningprogramma “Stingray GTR” voor de Porsche ontwikkeld. Dit stylingpakket is gelimiteerd tot slechts 25 exemplaren en kost een lieve € 45.000,- per set. Waarom? Omdat naar eigen zeggen het gros van de carrosseriedelen opnieuw is ontworpen. Daar zegt TopCar wellicht niets teveel mee want er is nog maar weinig origineel aan de Porsche Panamara Stingray GTR. Van voor naar achter is de vierdeurs sportcoupé herzien en al die nieuwe panelen zijn opgetrokken uit koolstofvezel en kevlar. En dat is kostbaar spul.

Meer vermogen
"Ieder van de 25 te bouwen exemplaren bevat bijzondere kenmerken en is zodoende uniek op zijn eigen manier", aldus de Russen. Dat geldt wellicht met name voor het interieur dat apart van het exterieur rijkelijk kan worden aangekleed met de meest uiteenlopende materialen. Let wel, het eerdergenoemde tarief geldt enkel voor het exterieurpakket. Voor een exclusieve interieuraankleding en motortuning dient nogmaals bijbetaald te worden. Over dat laatste gesproken, TopCar kan de Turbo-versies van de Panamera opvoeren naar maximaal 700 pk. Voor de minder gulzigen onder ons is eventueel 600 pk mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.