Tuning & styling

G-Power pompt 635 pk in BMW M3 GTS

G-Power is de onbewiste koning van de brute BMW’s. Keer op keer weten ze het publiek en wellicht henzelf te verrassen met monsterachtige tuning. Hun laatste project is de BMW M3 GTS geweest. Ook die overtreft de stoutste verwachtingen.

De GTS is de M3 onder de M3’s. Gezegend met 450 pk en een leeggewicht dat 155 kilogram lager ligt dan de standaard BMW M3 is dit een gerespecteerde stoplichtsprinter. Maar hoe snel de M3 GTS ook is, er zijn altijd auto’s die nog rapper richting de horizon schieten. Aan G-Power om dit te evenaren door het 4.4 liter metende V8-motorblok van de über-M3 onder de loep te nemen.

23.500 euro
G-Power grijpt terug op hun inmiddels befaamde ‘Sporty Drive’ superchargersyteem. Daar zijn er reeds 3.000 van verkocht en worden geroemd om hun immense krachtpotentieel en betrouwbaarheid. Onderdeel van het € 23.500,- kostende systeem (exclusief btw, maar inclusief montage) is de supercharger van ASA. Alpina gebruikt ze ook voor hun producten. Door deze op de achtcilinder van de M3 GTS te schroeven en daarnaast onder andere de ECU aan te passen plus nog wat andere modificaties uit te voeren bedraagt het totaalvermogen zowaar 635 pk. Dat is liefst 185 pk meer dan het origineel! Het koppel stijgt met zelfs 190 Nm naar een maximum van 630 Nm.

Oranje is gassen
En dan valt ineens alles op zijn plaats, hoewel de knaltijd van 0-100 km/h met 4,2 seconden toch ietwat ‘tegenvalt’. Hun eigen G-Power X5 Typhoon RS, die over minder vermogen beschikt en toch serieus zwaarder is dan de M3 GTS, voltooid dit traject immers in 4,5 seconden. Maar goed, de tijd van 0-200 km/h in twaalf tellen is wel zeer indrukwekkend. En ook de topsnelheid dwingt respect af: 323 km/h. Laat die nieuwe stoplichtmethode in Nederland – waarbij eerst oranje volgt na rood – maar komen!

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.