Tuning & styling

JE Design doet VW Touareg Hybrid

Naast milieuontlastend heeft hybridetechniek als voordeel dat het relatief veel vermogen genereert. Bovendien laat het zich vrij eenvoudig naar nog grotere krachtinspanningen brengen. Ideaal voer dus voor tuners. JE Design stortte zich op de Volkswagen Touareg Hybrid.

Normaliter beschikt de Volkswagen Touareg Hybrid over een opgegeven vermogen van 333 pk. Gepaard met de elektromotor bedraagt dit gezamenlijk 380 pk. Door simpelweg het motormanagement aan te passen verkrijgt JE Design een totale 440 pk uit de hybridekrachtbron. De maximale trekkracht steeg van 580 naar 630 Nm waardoor de Touareg Hybrid nu in een zeer respectabele 5,9 seconden naar de 100 km/h kan accelereren. Af fabriek is dit zestiende seconde langzamer. De topsnelheid maakt eveneens een sprong, en wel van 240 naar 255 km/h. Geïnteresseerd in deze conversie? JE Design vraagt er € 3.999,- voor en dat is inclusief één jaar garantie op de gehele aandrijflijn (motor, compressor, versnellingsbak en aandrijftechniek). Uitbreiden naar twee jaar kan voor een meerprijs van € 199,-.

Bodykit
Het is niet de eerste keer dat JE Design de nieuwe Volkswagen Touareg onder handen nam; vorig jaar deed het namelijk al de 3.0 TDI. Twee keer in zo’n korte tijd het wiel uitvinden vond JE Design onnodig en dus plakte de tuner de eerder getoonde bodykit, maar nu in het wit, ook op de Touareg Hybrid. De prijs van het hele exterieurpakket bedraagt € 5.355,- en voor een verlagingset (35 mm) wordt een tarief van € 1.428,- gevraagd. Dan de vier uitlaatpijpen, die kosten nog eens € 595,-. Bijzonder aan de eindstukken is dat de buitenste twee 100 mm in diameter meten en de binnenste 90 mm. Tot slot de 22 inch wielen. JE levert ze los (reservewiel?) of als set van vier. Prijzen bedragen respectievelijk € 690,- en € 5.190,- (inclusief banden). Het hele tuningspakket in één keer kan natuurlijk ook, dan ben je € 21.105,- kwijt.

Gerelateerde artikelen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.