Tuning & styling

Arden AR 8 City Roader: Range Rover Evoque op z´n Duits

We hebben de Range Rover Evoque nog niet eens gereden of de eerste tuner meldt zich al. Arden heeft de primeur en verblijdt liefhebbers met de AR 8 City Roader.

Onlangs won de Range Rover Evoque de titel ‘Beste Productiemodel’ bij de Car Design of the Year awards 2010. Deze verkiezing - die wordt gejureerd door een aantal toonaangevende Design Directors uit de auto-industrie – geeft aan hoe ‘hot’ de vormgeving van baby-Range is. De Duitse tuner Arden meent echter dat het allemaal nog wel iets spannender kan en lanceert daarom de AR 8 City Roader, de eerste getunede Evoque.

Zowel optisch als technisch
Geen buitensporig plastic opzetstukken en vleugels op de AR 8 City Roader, Arden pakt het zoals altijd redelijk beschaafd aan. De Duitse tuner gespecialiseerd in Engels staal monteerde aan de voorzijde een nieuwe bumper waar slechts de onderkant gewijzigd is voor een krachtigere uitstraling. Verdere veranderingen vinden we bij de nieuwe zijskirts, verse achterbumper met smallere uitlaatsierstukken en de lichtmetalen ‘Dakar II’ wielen. Het blijft echter niet alleen bij optische verschillen, want een speciaal uitlaatsysteem staat ook op de optielijst van Arden. Een vermogensupgrade van de 2.0 turbokrachtbron behoort eveneens tot de mogelijkheid. Het vermogen van de benzinemotor stijgt van 240 naar 270 pk door een softwarematige ingreep.

Gerelateerde artikelen

Land Rover stoomt 2de generatie Range Rover Evoque klaar

Spyshots
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover Evoque met 20% geprijsd

Autonieuws
Range Rover Evoque met 20% geprijsd
> Artikel lezen

Land Rover toont lef met Range Rover Evoque Convertible

Autonieuws
> Artikel lezen

Zegt de ene Evoque tegen de andere…

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde

Spyshots
Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde
> Artikel lezen

Ontwerpers storten zich vol op Land Rover Evoque

Autonieuws
Ontwerpers storten zich vol op Land Rover Evoque
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.