Tuning & styling

Nooit genoeg: Hamann Tycoon Evo M

Je kunt er niet genoeg van hebben, dus tunede Hamann de BMW X6 nog maar een keer. Het is hun tweede en ditmaal is hun bruut gebaseerd op de X6M. Tja, van vermogen kun je ook nooit genoeg hebben.

Typhoon, Tycoon...feitelijk is het allemaal één pot nat. In de basis een BMW X6M, maar nog nauwelijks als zodanig herkenbaar door een overvloed aan spoilers. De Hamann Tycoon M weet het helemaal bont te maken. De auto heeft meer (zij)vleugeltjes dan de Eurofighter straaljager – vandaar ook zijn aanverwante naam zeker – en meer LED-lampjes dan een milieubesparende etalageruimte. Voor Hamann kan het niet gek genoeg. En wat wil je als er al zoveel verbouwereerde X6-en zijn; op één of andere manier moeten je er dan zien uit te springen. Dat doet deze Tycoon M dan ook.

Op visite
De Hamann Tycoon Evo M mag zich ook meteen de krachtigste BMW X6 noemen, naast het soortgelijke monster van Mansory. Beide beschikken over een opgevoerde V8-twinturbo met liefst 670 pk en 950 Nm en kunnen in 4,2 seconden naar de honderd knallen. Opmerkelijk deze exact dezelfde specificaties, alsof Hamann op bezoek is geweest bij de Zwitsers voor hun eigen derivaat. Ook de topsnelheid ligt op gelijke hoogte, en wel op 300 km/h.

Oranje boven!
Om te garanderen dat de kolos ook weer enigszins vlot tot stilstand komt monteert Hamann op de Tycoon M keramische remmen van Mov’It. De schijven verschuilen zich achter 23 inch wielen van het type “Unique Forged Anodized” met daaromheen banden van 315 millimeter breed. Grip verzekerd en ook de verlaging van 40 mm helpt een handje. Binnenin knalt het ook behoorlijk. Daar hakt de feloranje kleurstelling er stevig in, maar over oog voor detail en afwerking geen enkel beklag. Letterlijk het neusje van de zalm zijn de "nanai salmon" lederen inlegpanelen.

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.