Tuning & styling

Brabus slaat nieuwe Mercedes CLS niet over

Een nieuwe Benz, dan kun je er op wachten dat Brabus ermee aan de haal gaat. Zo ook met de onlangs gelanceerde Mercedes-Benz CLS. De heren uit Bottrop gaven de vierdeurs coupé onder andere meer vermogen en veel LED-jes.

LED-techniek is helemaal in en bovendien de toekomst aangaande lichttechniek. Brabus benadrukt dat nog maar eens bij hun programma voor de nieuwe CLS. In de voorspoiler, onder de zij-skirts en zelfs in de achterklep (om beschadiging bij openen in het donker te voorkomen) zijn de populaire diodes opgenomen. Alsof dat nog niet genoeg lichtopbrengst oplevert is het mogelijk de dorpels te voorzien van geïllumineerde letters welke “BRABUS” schrijven.

Overige visualisteit
De verkrijgbare spoilers bestaan uit een spoilerlip die op de bestaande voorbumper gemonteerd kan worden, diverse bijspoilers voor zowel het front als de flanken en een subtiel achterklepexemplaar. De wielen zijn van de bekende Brabus type Monoblock en te leveren in diameter tussen 17 en 21 inch. Bij de grootste maat liggen daaromheen banden met een breedte van 255 mm (voor) en 305 mm (achter). Verlagen is vervolgens nog steeds mogelijk, hoeveel millimeter is afhankelijk van de aanwezige ophanging. Met Airmatic-luchtvering is dit maximaal 35 mm.

Motortuning
CLS-eigenaren met de wens voor meer vermogen die hiervoor bij Brabus aan kloppen dienen in het bezit te zijn van de CLS 250 CDI of CLS 350 CDI. De eerste krijgt er 31 pk bij middels de Brabus ECO Powerxtra D4 module en het maximale koppel stijgt naar 560 Nm. De zescilinder diesel die standaard al een kloeke 265 pk en 620 Nm produceert heeft na installatie van de DS6 module 313 pk en 690 Nm. In Eco-modus komt alleen het extra koppel vrij, maar staat de transmissie in Sport dan profieert de CLS van zowel het hogere vermogen als de toegenomen trekkracht. De auto is dan in staat in 5,9 seconden naar 100 km/h te spurten. De pieksnelheid blijft met 250 km/h onveranderd.

Gerelateerde artikelen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Spyshots
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste lootjes voor nieuwe Mercedes CLS

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.