Tuning & styling

Abt Sportsline: hét adres voor een opzichtige Touareg

Bij Abt Sportline zijn ze dol op de Touareg, vooral omdat Volkswagen’s grote SUV het tuningsbedrijf geen windeieren heeft gelegd. “Because a 2.5 tonne car needs powerful engines…!”

“More power wouldn’t hurt!”, om nog maar een clichématige oneliner te citeren van Christian Abt, een van de broers die het tuningbedrijf leidt en verantwoordelijke voor technische aanpassingen aan de Abt Touareg. Abt gaf de Volkswagen Touareg meer pit met hun inmiddels bekende Abt Power-kits. De minimale stap is van de standaard 240 pk naar 282 pk. Het koppel stijgt daarbij naar 580 Nm, een plus van dertig Newtonmeters. Aanzienlijk meer kracht voor de 3.0 liter V6-TDI is er met de Abt Power S-kit die de zescilinderdiesel een vermogensafgifte geeft van 310 pk en 610 Nm. Ook voor de V8-TDI is er meer vermogen. Normaliter produceert deze 340 pk en 800 Nm, nadat Abt eraan heeft gesleuteld is dit 385 pk en 870 Nm.

Cosmetica
Abt zou Abt niet zijn als het enkel bij motortuning bleef. De Touareg is dan ook optisch aangepast waarmee de tamelijk ingetogen Volkswagen verandert in een opzichtige mastodont. Dit begint uiteraard met het monteren van een set gigantische wielen. Abt levert meerdere types in verschillende smaken tot een grootte van 22 inch. Bijpassende banden die berekend zijn op het maximale (laad)gewicht en de gestegen topsnelheid van de Touareg kunnen daarbij ook worden geleverd. De overige cosmetische prullaria bestaat uit een andere grille met Abt-logo, stoere mistlampbehuizingen, een aerodynamische dakspoiler en een achterbumperspoiler met daarin gereserveerde ruimte voor het uitlaatsysteem met vier eindpijpen.

Gerelateerde artikelen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.