Tuning & styling

Wimmer RS GT2 RS binnen 10 tellen naar 200 km/h

Het beste van 50 jaar Porsche 911 is verbeterd door Wimmer RS. Dat het daarvoor niet over een nacht ijs ging mag duidelijk zijn, maar het eindresultaat mag er wezen.

De Porsche 911 GT2 RS levert af fabriek 620 pk. Wimmer RS bracht de 911 der 911-en naar 703 pk, terwijl de totale trekkracht steeg met 130 Nm naar 830 Nm. De tuner uit het Duitse Solingen laat weten ‘de tijd te hebben genomen’ om dit project te laten slagen en dat moest ook wel gezien de vele aanpassingen die het heeft moeten verrichten om het doel te bereiken.

Overuren
Onder andere het biturbo-systeem van de GT2 RS werd geoptimaliseerd waarbij ook het inlaatspruitstuk de nodige aandacht kreeg. Meer fine-tuning aan de kant van het inlaattraject gebeurde aan het kleppensysteem en de filters, die werden vervangen voor speciale exemplaren. Een belangrijk aandeel in de toegenomen power heeft het nieuwe uitlaatsysteem met sportkatalysatoren en het perfectioneren van het motormanagement.

Winsten
Als een auto al in een bloedsnelle 3,5 seconden naar de honderd kan knallen dan begrijp je al wel dat de winsten slechts marginaal zijn. Wimmer RS heeft zich uit de naad gewerkt voor 0,2 seconden. Zoveel sneller is hun versie op het traject 0-100 km/h ten opzichte van het fabrieksexemplaar. Indrukwekkend is de spurt vanuit stilstand naar 200 km/h. In 9,5 seconden is dit voltrokken, nog eens 0,3 seconden van de originele tijd. Aangaande de topsnelheid is het hoogste rendement geboekt: van 330 km/h naar 356 km/h.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.