Tuning & styling

Ook Arden pakt Jaguar XJ bescheiden aan

In 1982 was het Duitse Arden de allereerste tuner ter wereld die het aandurfde een Jaguar XJ beet te pakken. En ook bij deze nieuwe generatie XJ is het Arden Automobilbau GmbH die tot de weinigen behoort die het lef hebben.

Auto´s als een Jaguar XJ moet je eigenlijk gewoon vanaf blijven. Het zijn klassiek moderne lijnen die zich niet lenen om door tuners verstoord te worden. Toch is er ook onder de XJ-kopers een groep die net even anders wil zijn. En voor die groep mensen is Arden er.

Grille
Na Startech is Arden wereldwijd nog maar de tweede tuner die zich op de XJ heeft gestort. Gelukkig is ook hierbij zorgvuldig te werk gegaan. Wat in het oog springt zijn de enorme handgemaakte grille en de LED-dagrijverlichting in de voorbumper. Voor de rest is de XJ van voren gezien niet veranderd door de tuner. Wie om de auto heen loopt kan de 21 inch lichtmetalen wielen niet over het hoofd zien. Niet alleen vanwege het formaat, maar zeker ook door de duistere tint.

50 of 95 pk meer?
Niet direct zichtbaar is de toename van 50 pk en 50 Nm voor de 5.0 liter Supercharged V8. Wie echter 95 pk en 120 Nm extra wil ontkomt er niet aan dat omstanders het gaan zien, maar vooral ook horen. Arden monteert dan niet alleen een aangepast motormanagement, maar ook een sportief uitlaatsysteem. Aan de achterzijde pronken dan vier forse uitlaatpijpen door de bumper heen.

Gerelateerde artikelen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.