Tuning & styling

Originele Targa-constructie herleeft bij RUF

Hoewel Porsche nog steeds een 911 Targa in haar gamma heeft is het ruim veertig jaar oude principe flink verwaterd. Alois Ruf jr. en zijn team vonden het dan ook hoog tijd om terug naar de basis te gaan.

De eerste Porsche 911 Targa beleefde in september 1965 tijdens de IAA haar publieksdebuut. De Duitse fabrikant toonde hiermee een sportwagen zonder dak, maar met - in tegenstelling tot een cabriolet - een vaste rolbeugel. Dankzij het demontabele dak tussen de voorruit en rolbeugel én het wegvouwen van de achterruit kon de bestuurder genieten van het cabriolet-gevoel zonder al te veel stijfheid uit de carrosserie te halen. Door de jaren heen verwaterde dit ´volledig open´ karakter echter en monteerde Porsche een groot schuifdak in plaats van de volledig verwijderbare dakconstructie. Dit principe is natuurlijk veel minder puur, maar gebruiksvriendelijker (lees: minder vermoeiend) voor de consument.

Back-to-basic

Exact dit ongerepte karakter van de deels open 911 vond Alois Ruf jr., zoon van de RUF oprichter, interessant. Een Targa hoort volledig dakloos te kunnen zijn meende hij en stuurde zijn team van ingenieurs naar de tekentafel. Het resulteerde in de RUF Roadster die ‘back-to-basic’ gaat dankzij het originele dakconstructie. Genieten van de buitenlucht is dankzij het driedelige dak een stuk puurder geworden. Helemaal wanneer je de achterruit elektrisch laat verdwijnen!

Met of zonder turbo
RUF levert de Roadster met een tweetal motorfiguraties, namelijk met de bekende  zesclinder boxer met 400 pk en een geblazen variant met 560 pk. Standaard monteert de Duitse tuner een handgeschakelde zesbak, maar een automatische transmissie met dubbele koppeling is –net als vierwielaandrijving – optioneel leverbaar. De basisprijs van de Roadster bedraagt € 195.000,- exclusief belastingen. De levering start begin volgend jaar.

Leuk weetje voor de liefhebbers: de naam Targa is destijds bedacht als verwijzing naar de vele overwinningen van het Duitse merk tijdens de Targa Florio races op Sicilië, Italië.

Gerelateerde artikelen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche-meneer parkeert zijn 911 Targa verticaal

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.