Tuning & styling

Techart is klaar met nieuwe (Cayenne) Magnum

De herfst is hét seizoen van de autotuners. Met de SEMA begin en de Essen Motor Show eind november is het de periode waar de meest uiteenlopende opgekalefaterde bolides in het teken staan van personalisatie. Eén van Techarts shownummers is er al klaar voor: de nieuwe Magnum.

Er is maar één Magnum – en dan doelen we niet op het wapen of de PI-agent – en dat is de angstaanjagende Techart op basis van de Porsche Cayenne. Een nieuwe Cayenne is uit en dus was het een kwestie van tijd dat Techart eveneens met een nieuwe generatie Magnum zou komen. Van de huidige zijn er immers 1.000 stuks verkocht. Niet verkeerd voor een dergelijke, extreem smaakgevoelige auto.

Geschreven regel
Zoals we van Techart gewend zijn zullen ze zich niet hebben ingehouden bij het ontwerpen van een nieuwe Magnum. De meest krachtige designelementen van de Porsche Cayenne zullen weer flink uitvergroot zijn. Het front krijgt traditiegetrouw het meest toebedeeld. Zo ook bij de nieuwe, hoewel Techart slechts een foto van de nieuwe Magnum heeft vrijgegeven. Een ontzagwekkende bumperpartij met van die enorme openingen kenmerken de imponerende voorzijde. LED-dagrijverlichting is tegenwoordig natuurlijk een geschreven regel in de tuningwereld.

Breder
Desondanks dat het nog wachten is op meerdere afbeeldingen verwoordt Techart al wel wat we zullen treffen als we richting de achterkant van de Magnum gaan. Zij-skirts doen de opgedirkte Cayenne dichter tegen de ondergrond lijken, maar het kan nog lager door de aanwezige luchtvering in de laagste stand te zetten. Verschillende wielsmaken variërend in diameter (20 – 23 inch) voorkomen dat de Magnum niet over het asfalt schraapt. Bovendien zorgen ze samen met het schoeisel voor een beter wegcontact. Alsof de Magnum nog niet genoeg body bevat hebben ze de wielkasten uitgeklopt. De Magnum is maar liefst 92 mm breder dan af fabriek. Tot slot ging de achterzijde op de schop door de toevoeging van een markante achterbumperspoiler met geïntegreerde diffuser waaruit de vuistdikke uitlaatpijpen uitmonden.

Meer vermogen
Bij Techart is het zelden alleen maar uiterlijk vertoon. Ook onderhuids moet er wat gebeuren. Techart belooft meer vermogen, maar hoeveel laat het nog niet los. Het is in ieder geval ‘indrukwekkend’ volgens de tuner. Over een paar weken zullen we exact weten wat de nieuwe Magnum kan. Techart onthuld hem voor het eerst op de Auto Zürich Car Show. Vrees niet, de Techart Magnum zal ook te zien zijn in Essen.

Gerelateerde artikelen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.