Tuning & styling

Carlsson heeft z’n best gedaan op Merc E-Cabrio

Om nou te zeggen dat de Mercedes-Benz E-klasse Cabriolet in alle uitvoeringen het hart van de liefhebber weet te raken, nee, niet echt. Teveel meegeven moet je hem ook niet. Carlsson weet precies hoe het moet.

Carlsson toverde een dakloze witte Mercedes E 350 CDI om in een strak flaneerjuweeltje. En veel had het daar niet eens voor nodig. Te beginnen met een set fraai lichtmetaal. Er is keuze uit 18 inch met zestien spaken of ga voor de 20 inch Ultra Light’s zichtbaar op de foto’s. Setprijzen starten vanaf € 2.712,- en banden van een gerenommeerde fabrikant zijn vervolgens inbegrepen.

Aero Package
Het nieuwe aerodynamische spoilerpakket voor de E-Cabrio werkt pas echt versterkend. Eventueel kunnen de daartoe behorende spoilers ook apart besteld worden. Zo vraagt Carlsson voor de voorbumperspoiler € 594,- en voor een gelijkkleurige lip daaronder € 629,-. Eventueel is deze ook van carbon te verkrijgen. Dan de achterspoiler, die kost € 475,-. Carlsson laat weten dat de bodykit absoluut bijdraagt aan een betere wegligging, uiteraard wel in combinatie met de € 355,- kostende verlagingset dat de auto 30 mm in de veren laat zakken.
Upgrades voor het interieur heeft Carlsson onder andere met een pookknop van leer of alcantara (€ 213,-) of aluminium deurhendels à € 58,-. Eén en ander kan eventueel uitgebreid worden met luxe vloermatten en Carlsson-logo (€ 154,-) en bijpassende aluminium pedalen (€ 282,-).

Stekkerpower
Tuning zonder een opgevoerde motor is nep, dus keek Carlsson nog eens aandachtig naar de zescilinder diesel. Normaliter blaast deze 231 pk aan roet de vrije natuur in en de tuner was van mening dat dit best wat meer mocht zijn. Zin aan een uitgebreide motorkuur had het niet dus liet de tuner het bij een plug-and-play stekker. Dit levert al een aardige winst op en is uiteindelijk een stuk voordeliger voor de consument. Voor € 1.784,- inclusief montage is de E 350 CDI ineens 280 pk sterk. Het koppel zal stijgen van 540 naar 648 Nm. Bijgestaan door een sportuitlaatsysteem (€ 2.319,-) fluit de open E-diesel dan toch ineens een heel ander deuntje.

Gerelateerde artikelen

Stralende zonaanbidder: Mercedes E-klasse Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz E-klasse nu ook als Edition Sport verkrijgbaar

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klasse nu ook als Edition Sport verkrijgbaar
> Artikel lezen

Mercedes E-Klasse Cabriolet en Vision Gran Turismo te zien in Justice League

Autonieuws
Justice League
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Tóch Mercedes E-Cabriolet in de maak

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse Cabriolet
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.