Tuning & styling

Anderson gechameerd van Novitec Rosso

Anderson Germany dat begin deze maand nog de ‘Gallardo Balboni met de lange achternaam’ onthulde heeft al weer wat nieuws. De tuner uit het Duitse Düsseldorf ging er in de korte tussentijd vandoor met de Ferrari California, die overigens wel heel erg veel trekjes heeft van de versie van Novitec Rosso.

Zoek de verschillen! De kleurstelling daargelaten dan, want voor de rest lijkt de Anderson Germany Karbon Edition als twee druppels water op het origineel naar het idee van Novitec Rosso. De voorspoilerlip, zij-skirts, roosters in de spatborden en achterspoiler; alle toegevoegde aerodynamica lijkt gekopieerd te zijn. Zelfs de 21 of 22 inch wielen zijn duplicaten. Zelfs zegt Anderson natuurlijk niet te hebben afgekeken van de Italiaanse Ferrari-specialist, maar wij twijfelen hier dus sterk aan.

515 pk
Qua motortuning hebben de Duitsers een streepje voor op hun verderop gelegen zuiderburen. Anderson heeft de 4.3 V8 een piekvermogen van 515 pk mee kunnen geven, 55 pk meer dan af fabriek en vijftien meer dan Novitec. Een beetje rommelen met de ECU en het monteren van een sportuitlaatsysteem stonden aan de basis hiervan. Het uitlaatgeluid kent overigens drie niveaus dat middels een klep in het uitlaattraject en een afstandsbediening in fases ten gehore gebracht kan worden. Daarnaast beschikt de auto over een in hoogte verstelbare vering. De maximale speelruimte bedraagt maar 75 mm (35 mm omlaag en max. 40 mm omhoog). Voor het interieur laat Anderson weten dat de mogelijkheden praktisch eindeloos zijn; de wens van de klant wordt ingewilligd.

Gerelateerde artikelen

Novitec Rosso maakt Ferrari California T lekker breed

Tuning & styling
Novitec Rosso California T
> Artikel lezen

Novitec Rosso doet Ferrari California T

Tuning & styling
Novitec Rosso Ferrari California T
> Artikel lezen

Ferrari California T 'Vettel Edition' gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Handling Package voor strakkere Ferrari California T

Autonieuws
Ferrari California T Handling Package
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.