Tuning & styling

Lumma maakt beginnetje met nieuwe Cayenne

Achter de schermen werkt Lumma Design aan een extreme Cayenne. Maar aangezien deze aangekondigde CLR 550 GT vooralsnog enkel uit pixels bestaat overbruggen ze de wachttijd met subtielere accessoires voor de nieuwe Porsche Cayenne.

Lumma’s accessoirelijn is eigenlijk van toepassing op de Porsche Cayenne Diesel, maar sommige artikelen kunnen logischerwijs ook besteld worden voor de overige uitvoeringen. Specifiek voor de dieselversie is de D-Box dat na montage het vermogen van de oliestoker laat stijgen naar 276 pk. Het koppel neemt door de powerbox toe met 80 Nm naar een maximum van 630 Nm. Lumma laat daarbij weten dat het apparaat zo is afgesteld dat het meer koppel levert bij lagere toerentallen wat het brandstofverbruik ten goede komt. Ook behorend tot de Cayenne Diesel is de rood/zwarte motorcover met metalen Lumma-embleem. De 22 inch zilver gekleurde Mono-wielen of de two-tone 23 inch spaakexemplaren kunnen onder iedere Cayenne worden geschroefd. Dit geldt tevens voor het in het oog springende uitlaatsysteem met tweemaal twee 90 mm eindpijpen.

Krasvrij
Uitbreiding is op komst, maar voorlopig is het accessoireprogramma voor het interieur net zo bescheiden als voor het exterieur. Toch probeert de tuner met chique vloermatten inclusief geborduurd Lumma-logo en eventuele nubucklederen bies een persoonlijk tintje aan te brengen. Aluminium pedalen met rubberen noppen om wegglijden te voorkomen en speciale dorpellijsten versterken dit. Voor het bagagecompartiment heeft Lumma een praktische afdekmat klaarliggen die zover uitgevouwen kan worden dat de bumper vrij blijft van ongewenste krassen.

Gerelateerde artikelen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.