Tuning & styling

Ieder z’n ding: Mansory Porsche Panamera

Het is moeilijk hier niet over smaak te beginnen, maar we doen ons best om het te laten. Dit is een Porsche Panamera en van wie anders dan het Zwiterse Mansory.

Het is waarschijnlijk de door Mansory gekozen kleurencombinatie wat het schrikeffect veroorzaakt want eigenlijk is deze Panamera niet eens zo extreem getuned. De bodykit is zeker heftig met z’n schreeuwende spoilers, diffuser en uitgeklopte wielkasten, maar gooi er een meer alledaags kleurtje tegenaan en je krijgt een heel ander beeld. Ditzelfde geldt voor het interieur waar een wereld van oogverblindend – en dit mag ieder op z’n eigen manier opvatten – leder heerst. Het is voor Mansory de manier om zich te onderscheiden. Mansory gaat enkel voor excentriek en dat mag de hele wereld zien en weten.

328 km/h
Als basis voor deze automobiele Blauwgele ara dient de Panamera Turbo. In normale trim goed voor een al lekkere 500 pk en 700 Nm. Voor Mansory uiteraard niet genoeg dus ging de moersleutel erin. Onder de noemer ‘Power Pack’ wordt het motormanagement geoptimaliseerd, krijgt het 4.8 liter blok grotere turbo’s en een aangepast sportuitlaatsysteem. De uitkomat is een nieuwe vermogensafgifte van 690 pk, een trekkracht van 800 Nm en een sprint van 0-100 km/h in exact vier seconden. Als topsnelheid wordt 328 km/h opgegeven. Het geweld wordt op de weg gehouden door vierwielaandrijving in combinatie met schoeisel van Dunlop. Om de voorwielen ligt de maat 265/30ZR22 en achter worden de krachten uitgestrooid over 295 mm breed rubber.

Gerelateerde artikelen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.