Spyshots

Opel maakt zich op voor derde generatie Zafira

Dit zijn de allereerste spyshots van de gloednieuwe Opel Zafira. Het model moet de huidige MPV uit 2005 aflossen en volgt qua vormgeving de nieuwe Opel lijn die het Duitse merk met de Insignia heeft ingezet.

Het testteam heeft flink zijn best gedaan op de camouflage van de nieuwe Zafira. Het is moeilijk om te zien dat de MPV qua lijnenspel veel op een ‘opgeblazen’ Meriva gaat lijken. Ook zal het ontwerpteam deels de styling van de Ampera terug laten komen in het ontwerp. Het eindresultaat zal geheel in lijn staan met de nieuwe Opel-modellen, wat gezien de huidige line-up zeker geen slechte zaak is. Opvallend aan de spyshots is het ontbreken van de zogenaamde ‘zelfmoord-deuren’. Wellicht behoudt Opel deze unieke feature alleen voor aan de Meriva.

Astra platform
Het nieuwe ruimtewonder uit Rüsselheim zal qua techniek veel overeenkomsten hebben met de huidige Astra. Vermoedelijk worden dezelfde motoren en aandrijflijnen gebruikt worden voor de Zafira. Of deze informatie klopt zullen we op zijn vroegst tijdens de Autosalon van Parijs horen. Pas volgend jaar komen de eerste modellen naar ons land.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.