Spyshots

‘Volgende BMW M6 belooft R8-killer te worden’

De BMW 6-serie is inmiddels bijna zes jaar oud. Bejaard in het geval van het steeds korter wordende tijdspad tussen generaties. Tijd voor een opvolger dus. En die staat te trappelen om dit najaar zijn camouflagekostuum af te gooien met wederom een motorenlinie om je vingers bij af te likken. De M6 belooft volgens ingewijden zelfs dé nachtmerrie van de Audi R8 te worden.

Spannende beloftes allemaal, maar dat van de R8-killer moeten we eerst nog maar eens zien. Want aan de hand van deze platen te zien wordt ook de derde generatie van de BMW 6-serie ook weer een echte GT. Het koetswerk is weliswaar ranker en atletischer van vorm dan de ietwat pompeuze potloodstrepen van Chris Bangle, maar nog altijd zijn de proporties fors te noemen. Opmerkelijk zijn de achterlichtunits die afwijken van die van de 6-serie Cabrio. De rest van de werkelijke contouren en details weet BMW nog altijd goed geheim te houden. Het zonlicht (foto 4 en 5) helpt ons een handje; het front volgt duidelijk de krachtige lijnen van de onlangs gepresenteerde 5-serie.

Snel wanneer het moet
BMW zou BMW niet zijn als er onder de lange motorkap wederom een reeks respectabele motoren schuilt. De verschillende varianten laten zich snel raden, want we verwachten niet dat München direct met een compleet nieuw ontwikkelde machine komt. We zullen het dus moeten doen met de bestaande - uit andere modellen afkomstige - krachtbronnen. Eén van de keuzemogelijkheden is de 4.4 liter Twin-Turbo, de V8 uit de 7-serie waarin ‘ie 407 pk produceert. De kans is groot dat deze geblazen machine ook terug te vinden zal zijn in de nieuwe M6. Of deze daarin evenveel vermogen levert als in de X5M en X6M is nog onzeker, maar een bruut zal het ongetwijfeld vanouds worden. Maar zo getalenteerd als de Audi R8…daar hadden we het al over gehad.

De nieuwe BMW 6-serie Coupé wordt eind dit jaar gepresenteerd en zal begin 2011 zijn weg naar de dealers vinden.

Gerelateerde artikelen

Monsterlijke voortuitblik op BWM M6 GT3

Spyshots
BMW M6 GT3
> Artikel lezen

BMW plust met M6 Competition Edition

Autonieuws
BMW plust met M6 Competition Edition
> Artikel lezen

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Automultimedia
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
> Artikel lezen

BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood

Autonieuws
BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood
> Artikel lezen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.