Spyshots

Hyundai Veloster: coupé om naar uit te kijken

Drie jaar terug presenteerde Hyundai de Veloster als concept en productie zat er echt niet in. Kort daarna kwam men daarop terug, maar jarenlang vernamen we niets van deze gestileerde auto die de Coupé zou kunnen doen vergeten. Nu duikt ‘ie ineens op en maakt het zich op voor 2011.

Bij Hyundai wijken de productiemodellen doorgaans nauwelijks af van de conceptcars. Een interessant gegeven omdat we zodoende vroegtijdig weten hoe het eindresultaat er uit gaat zien. Bij de Veloster zal het Koraanse merk hetzelfde traject bewandelen en daar zijn we erg blij mee want de Veloster Concept is een auto om graag in gezien te worden. Hyundai laat weten dat de productie-Veloster zo’n zeventig procent zal overeenkomen met de studieversie. Van die dertig procent afwijking zit vermoedelijk zo’n 10% in de voorzijde, want na het zien van de DS3 wisten de Hyundai-ontwerpers ongetwijfeld dat vasthouden aan de concept niet kon om verwarring met Citroën te voorkomen. Hyundai zou Citroën hiervoor bijna kunnen aanklagen voor plagiaat, zo erg lijkt het front van de DS3 op dat van de Veloster Concept.

2+2
Maar goed, de achterzijde is wezenlijk anders en laat een daklijn zien die te kennen geeft dat achterin ook fatsoenlijk plaatsgenomen kan worden. Hyundai trekt zelf de vergelijking met een vierpersoons Honda CRX, maar in de praktijk zal de Veloster zijn pijlen richten op de Volkswagen Scrirocco en auto´s als de Opel Astra GTC. Onder andere met een hoog fungehalte en efficiënte motoren, waaronder een 150 pk sterke tweeliter viercilinder benzine, wil de Koreaan de Duitsers aftroeven. Daarnaast verwachten we ook de nieuw ontwikkelde 1.6 GDI-benzine die binnenkort debuteert in de ix35 en een diesel sluiten we ook niet uit als daar voldoende vraag naar is. De Hyundai Veloster zou wel eens auto kunnen zijn om naar uit te kijken: aantrekkelijk design, moderne aandrijflijnen en Koreaanse vraagprijzen.


Gerelateerde artikelen

Ook de bravere Hyundai Veloster mag er zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe, asymmetrische Hyundai Veloster een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé

Autonieuws
Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé
> Artikel lezen

Facelift op komst voor Hyundai Veloster Turbo

Spyshots
Facelift op komst voor Hyundai Veloster Turbo
> Artikel lezen

Hyundai onthult midscheepse Veloster met 300 pk

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.