Spyshots

Oude tijden herleven met nieuwe Opel Astra GSi

Ook al is OPC tegenwoordig verwant aan de snelste Opel’s, bij het vallen van de naam GSi krijgen we meteen de rillingen. Gevoelsmatig moet de badge OPC zijn sporen nog verdienen, iets dat GSi niet meer behoeft. Je weet meteen genoeg. Opel brengt van de Astra beide versies uit. Een dubbelfeest dus waarvan de GSi als eerste komt.

We gokken op eind dit jaar. Dan zal Opel oude tijden doen herleven met een nieuwe Astra GSi en opnieuw de strijd aangaan met zijn aartsvijand nummer één: de Volkswagen Golf GTI. Net als vroeger zal het ongetwijfeld een heftig gevecht worden. De nog later te verwachten circa 260 pk sterke Astra OPC zal het op gaan nemen tegen de Golf R en consorten. Ook een gevecht om naar uit te kijken.

Geheim wapen?
Volgens onze bronnen krijgt de Astra GSi de beschikking over een 2.0 liter viercilindermotor met twee turbo’s. Dat is er eentje meer dan de Volkswagen, maar de totale krachtontwikkeling is lager; om en nabij de 200 pk. Hiermee moet de GSi in circa 8,0 seconden naar de 100 km/h kunnen sprinten en een top halen van 230 km/h. Kenners concluderen hiermee meteen dat dit tragere cijfers zijn dan de Golf GTI. Wordt de strijd dan toch niet zo heftig als we in eerste instantie dachten of heeft Opel nog iets achter de hand om de GTI alsnog aan het zweten te krijgen?

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.