Spyshots

Pagani’s nieuwe slaapkamerposter komt eraan!

De Pagani Zonda, een supercar die in één adem wordt genoemd met de grootste der aarde. Een levende legende waarop Pagani inmiddels al tien jaar teert, maar nooit als verouderd wordt aangezien. Toch wordt het eens tijd om onze slaapkamerposter te vervangen. De C9 lijkt ons een voortreffelijke vervanger.

Oprichter Horacio Pagani heeft bevestigd dat de opvolger van de Zonda nog dit jaar zijn marktdebuut beleeft. Gebukt onder een niet echt exotische naam zal deze C9 de uiterst moeilijke taak krijgen de status van zijn voorganger te overtreffen. De Zonda is misschien niet de supersportwagen die uit spontane bekendheid wordt opgedreund, en dat komt juist omdat de Italiaanse exoot in menige ogen op een totaal ander voetstuk staat. Zelfs de beste ter wereld zoals bijvoorbeeld de Ferrari Enzo of Lamborghini Murciélago verdwijnen in de schaduw van de Zonda. De Zonda gaf het gevoel écht onbereikbaar te zijn. Iets dat eigenlijk ook wel klopt met een prijskaartje variërend tussen een half en anderhalf miljoen (exclusief belastingen).

Z.G.A.N.
De Pagani C9 wordt er overigens niet goedkoper op met z’n verwachte basisprijs van € 900.000,-. Maar daar staat wat tegenover. Allereerst kunnen we erop rekenen dat de C9 nog spectaculairder is dan de Zonda. Qua uiterlijkheden verandert er opvallend weinig gezien de foto’s. Toch heeft Horacio laten weten dat de auto nieuw is. “Er zijn 3.770 nieuwe onderdelen, een vers van de tekentafel afkomstig koolstofvezel-titanium chassis en speciaal ontwikkelde elektronica van Bosch. Voor de banden is Pirelli verantwoordelijk”. Gezien het schoeisel die de prototypes dragen - 255/3ZR19 vóór en 335/30ZR20 achter - zal er onderhuids ook weer een geweld van jewelste te vinden zijn. En jawel, Mercedes-AMG is wederom hofleverancier met een 6.0 liter V12 afkomstig uit de SL 65 AMG Black Series. In de C9 is de krachtpatser goed voor zo’n 700 pk en een begrensd koppel van 1.000 Nm. Voldoende om wederom de allergrootsten van deze planeet de stuipen op het lijf te jagen.

Gerelateerde artikelen

Pagani Zonda leeft voort als Fantasma Evo

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit is de Airbus A139neo by Pagani

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Horacio Pagani bouwt eigen Zonda om tot HP Barchetta

Autonieuws
Huayra
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Serieus?! Pagani start nu al restauratieprogramma

Autonieuws
Serieus?! Pagani start nu al restauratieprogramma
> Artikel lezen

Daags oude Pagani Zonda Riviera zoekt een baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.