Spyshots

Renault Mégane CC geeft zich bloot

Begin maart zal Renault in Genève de nieuwe Mégane CC onthullen. Met nog enkele maanden te gaan moeten de puntjes op de “i” worden gezet. En daarmee krijgen we ook steeds meer zicht op zijn definitieve vorm. Op deze foto’s geeft de Mégane CC zijn lichaam voor het eerst echt bloot.

Nu we beter zicht hebben op de uiteindelijke koetswerklijnen moeten we helaas concluderen dat Renault niet echt geleerd heeft van zijn schoonheidsfouten. Over de uitstraling van het front maken we ons geen zorgen. Die zal namelijk grotendeels overeenkomen met die van de 3-deurs variant en daarmee kom je prima voor de dag. Het zit ‘m wederom in de achterzijde. Veelal wordt er door autodesigners geroepen dat de achterkant van een auto het moeilijkste is vorm te geven. En Renault lijkt dat bij de nieuwe Mégane CC opnieuw te bevestigen. Op één of andere manier lukt het ze niet de cabriolet een harmonieuze bilpartij mee te geven. Recht van achteren gaat ‘t nog wel, maar van driekwart achter en van opzij? Wat een proporties; het zou een Carla Bruni moeten zijn, geen Beyonce!

Glazen dak?
Sterren zeggen vaak dat ze er op de camera veel dikker uitzien dan in werkelijkheid, dus laten we het hopen. Mooi detail is het vermoedelijk te verwachten dak van glas of met schuifdak. In gesloten toestand rijden voelt dan nog steeds een beetje aan als met de kap open. Over de motorenlijn kunnen we kort zijn; die komt grotendeels overeen met de overige Mégane-leden.

De Renault Mégane CC zal zich compleet blootgeven tijdens de Autosalon van Genève in maart. Wie er meteen één besteld zal waarschijnlijk nog volop kunnen genieten van de daaropvolgende zomer.

Gerelateerde artikelen

Renault geeft Megane CC een historisch tintje

Autonieuws
Renault geeft Megane CC een historisch tintje
> Artikel lezen

Bijgepunte Renault Mégane CC ietsje duurder

Autonieuws
Renault Mégane CC geprijsd
> Artikel lezen

Prijzen Renault Mégane GT en GT Line bekend

Autonieuws
Prijzen Renault Mégane GT en GT Line bekend
> Artikel lezen

Renault Mégane CC haalt frisse neus

Autonieuws
Renault Mégane CC haalt frisse neus
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.