Spyshots

Nu dan wel: update voor Mercedes C-klasse

Welles, nietes, welles, nietes, zo ging het enige tijd geleden tijdens de geruchtenmachine rondom een paar gecamoufleerde C-klasses. Achteraf bleken de betreffende prototypes enkel nieuwe LED’s te bevatten. Wat niemand wist is dat Das Haus weldegelijk aan een vernieuwde C werkte en daarvan zien we hier de eerste beelden.

Waarom Mercedes-Benz de LED’s, die onderdeel uitmaken van het Intelligent Light System, niet gelijktijdig met deze daadwerkelijke facelift presenteert is ons een raadsel. Aandachtspreiding is ook hier waarschijnlijk van toepassing. Hoe dan ook, de vernieuwde C-klasse krijgt een gemoderniseerd front mee waaronder koplampen, voorbumper en motorkap in het nieuw zijn gestoken. De achterzijde blijft nagenoeg bij het oude gezien de foto’s.

Daalder
Naast de buitenkant krijgt ook het binnenwerk een upgrade, hetzij minimaal. Hetzelfde geldt voor de motorenlijn en dat is logisch omdat deze zich nog prima kunnen meten met de concurrentie. Zeker aan de C 250 CDI hebben zijn tegenstrevers een flinke kluif. Op dit moment dan, want we weten nog niet welke invulling het motorenpallet van de compleet nieuwe BMW 3-serie gaat krijgen. Die wordt namelijk in de staart van 2010 gelanceerd, een periode waarin ook de gefacelifte Audi A4 klaarstaat. Grote kans dat Mercedes de vernieuwde C-klasse onder het mom van ‘de eerste klap is een daalder waard’ vlak hiervoor in de verkoop gooit.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.