Spyshots

Onthullend: lijnvoering nieuwe Mercedes CLS

Een prototype van de nieuwe Mercedes-Benz CLS is van zijn zware bepantsering ontdaan en laten wij nou net ter plekke zijn met een camera in onze handen. Dit zijn de beste platen van de tweede generatie CLS tot nu toe!

De tweede generatie verschijnt pas in 2011 maar Mercedes heeft besloten de belijning nu al enigszins prijs te geven. Enkel een sluierbedekking verbloemt het complete beeld, maar met een beetje fantasie kunnen we behoorlijk dicht bij het uiteindelijke plaatje komen. Geheel in lijn met het huidige designtaal van Das Haus zal de belijning van de nieuwe CLS een stuk scherper worden. Een brede grille scheidt de koplampunits die qua vorm overeenkomen met die van de E-klasse. Daaronder priemen de LED-strips door het camouflagemateriaal. De spiegels kennen we ook van de E. Opvallend is dat Stuttgart bij de achterlichten nog vasthoudt aan de oude, ronde vormgeving. De achterbumper en de uitlaatpijpen behoren dan wel weer bij het moderne Mercedes.

Motorenpallet
De CLS heeft tegenwoordig een flinke schare concurrenten en Mercedes zal dus extra goed haar best doen om de aandacht naar de CLS toe te trekken. Eén van die middelen is een breed motorengamma bestaande uit efficiënte benzine- en dieselmotoren. Een CLS BlueHybrid met dezelfde techniek als dat van de S 400 Hybrid behoort ook tot de keuzemogelijkheden. Bovenaan de prijslijst schittert de CLS AMG, profiterend van de 6.2 liter V8 goed voor ongeveer 525 pk.

Nog meer spyshots van de CLS zien? Op Spyshots.nl vind je een hele fotogallerij!

Gerelateerde artikelen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Spyshots
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Laatste lootjes voor nieuwe Mercedes CLS

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.