Spyshots

Nieuwe Volkswagen Sharan sukkelt voort

Het duurt nog even voordat ‘ie komt, dus de prototypes van de nieuwe Volkswagen Sharan sukkelen gestaag voort. Haast is pas geboden bij het naderen van 2011, want dan zal de inmiddels hoogbejaarde huidige generatie plaats moeten maken voor de tweede lichting.

De Volkswagen Sharan is het langstlopende model van de Duitse autogigant. Inmiddels is de huidige Sharan al weer 16 jaar onder ons. Hoog tijd dus om de grote MPV te vervangen. Echt haast heeft Volkswagen niet en waarom zou het?! Het laatste nieuws uit Wolfsburg zorgt nog voor genoeg aandacht. Maar anderzijds is de Sharan wel hoogbejaard en heeft de concurrentie maar weinig te vrezen.

Groter en ruimer
Net als zijn vernieuwde concurrenten (Ford Galaxy en Renault Grand Scénic) heeft de komende Sharan iets grotere buitenmaten dan de huidige. Dit moet de bewegingsvrijheid in het interieur ten goede komen. Daarnaast krijgt de grootste Volkswagen schuifdeuren zodat de binnenruimte nog toegankelijker wordt.

Familiegezicht
Wat uiterlijkheden kom je niet voor verrassingen te staan. Reken op een neuspartij in lijn met de Golf VI en een ietwat anonieme achterkant zoals we dat van Volkswagen gewend zijn. Moderne lichtunits (misschien met LED-techniek) en sterk verbeterde interieurmaterialen maken eveneens onderdeel uit van de nieuweling. Uit motorische hoek verwachten wij de laatste generatie benzinemotoren en diesels variërend in vermogens tussen de 115 en 200 pk.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Sharan Edition gul met spullen

Autonieuws
Volkswagen Sharan Edition gul met spullen
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Sharan vanaf € 46.290,-

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sharan vanaf € 46.290,-
> Artikel lezen

Adaptieve grootlichtassistent voor Volkswagens

Autonieuws
Adaptieve grootlichtassistent voor Volkswagens
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.