Spyshots

Lamborghini noemt ´m Balboni, Audi...Clubsport

De Duitse taal klinkt nou eenmaal niet zo exotisch als dat van de Italianen. En daarom komen typebenamingen van onze oosterburen veelal killer over dan dat van Italiaanse raspaarden. Dat wil echter niet zeggen dat de ingrediënten er minder om zijn.

De Audi R8 is een fotogenieke bolide. Waar en in welke uitvoering we de auto ook treffen, de R8 weet poses aan te nemen die je meteen doet watertanden. Dit zijn de laatst geschoten beelden van een R8 V10 op en rondom de Nürburgring. En dit is niet zomaar een tiencilinder tellende R8! Dit is de Clubsport.

Puur
Deze benaming klinkt jullie vast bekend in de oren, want Audi heeft deze titel vaker aan hun paradepaartjes verbonden. De R8 V10 Clubsport wordt dus de meest hete en pure uitvoering binnen het gamma. Welke eigenschappen we daaraan kunnen verbinden is nog onduidelijk. Er is namelijk nog maar weinig over de auto bekend. Er gaan geruchten over een lager wagengewicht in combinatie met een iets hoger vermogen (+525 pk), een handbak en als klap op de vuurpijl…uitsluitend achterwielaandrijving.

Win-win
Al deze speculerende kenmerken van de Clubsport doen ons meteen denken aan een onlangs gelanceerde uitvoering van z’n evenkie, de Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni. Hoewel Lamborghini door het management van Audi altijd hogere gepositioneerd zal worden weerhoudt het ze niet om de Italiaanse renstal te blijven bestoken met concurerende modellen. Geef ze eens ongelijk, want het levert Audi een gigantische imagoboost op en Lamborghini wordt ermee scherp gehouden. Een echte win-win-situatie.

Gerelateerde artikelen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Audi presenteert speciale R8 Selection 24h

Autonieuws
Audi R8 Coupé V10 Plus Selection 24h
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.