Spyshots

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS verliest camouflage

Aan het begin van het jaar had onze fotograaf hem al voor de lens: de nieuwe Mercedes-Benz CLS. Nu, een klein half jaar later, zien we de tweede generatie van de grondlegger van het vierdeurs coupé segment opnieuw.

Mercedes-Benz CLS verliest camouflage
Toen de CLS in 2004 op de markt werd geïntroduceerd waren er nog geen concurrenten. En zelfs op dit moment zijn er geen directe concurrenten op te noemen. De Volkswagen Passat CC zit in een lager segment en de Porsche Panamera in een hogere. Slechts de AMG versie van Mercedes kan het opnemen tegen de Porsche. De enige concurrent komt uit Ingolstadt. Audi zal namelijk in 2010 met een A7 op de markt komen die het direct op zal nemen tegen de nieuwe CLS.

E-klasse styling
Waren de vorige testauto’s nog geheel gehuld in zwarte camouflage materialen, deze CLS is al iets minder bepakt. Toch is er nog niet veel te zien aan het model. De gloednieuwe CLS zal pas in 2011 op de markt komen, dus Mercedes-Benz moet het exterieur nog minimaal een jaar geheim houden. Wij verwachten echter dat de CLS veel weg zal hebben van de onlangs geïntroduceerde E-klasse.

Hybride technologie
Over de technologie van de nieuwe vierdeurs coupé is nog weinig bekend. Een aantal benzine- en dieselmotoren zullen uiteraard beschikbaar worden voor de consument. Daarnaast wordt er in de wandelgangen gesproken over een hybride versie. Het zou gaan om dezelfde module als de S400 BlueHybrid.
Redactie
Door Redactie
Mercedes-Benz CLS verliest camouflage
Mercedes-Benz CLS verliest camouflage
Mercedes-Benz CLS verliest camouflage
Mercedes-Benz CLS verliest camouflage

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers