Spyshots

Ferrari F450

Ferrari werkt nog volop aan F450

De F450 staat op dit moment bij Ferrari bovenaan op de prioriteitenlijst. De opvolger van de F430 wordt klaargestoomd om begin 2010 aan de eerste klanten afgeleverd te gaan worden. Nadat er al vele malen mules waren gesignaleerd in en om Modena worden er nu ook zwaar gecamoufleerde prototypes van het productiemodel naar buiten gestuurd. Wij hebben uiteraard de beelden.

Ferrari werkt nog volop aan F450
De Ferrari F450, intern F142 genaamd, houdt de gemoederen al enige tijd bezig. Op Spyshots.nl verschenen al vele spionagefoto´s van mules van de F450 en bovendien werden er ook al delen van productiemodellen gefotografeerd. Pas sinds deze week stuurt Ferrari volledige productiemodellen naar buiten. Helaas nog wel zwaar gecamoufleerd. Wat we kunnen zien is dat de Italianen de met de Califronia ingezette designlijn doorzetten, maar daarbij ook de F430 niet hebben vergeten.

Geavanceerd
Technisch wordt de F450 een hoogstandje. Alle autosportervaring van Ferrari wordt doorvertaald naar de openbare weg. Denk daarbij aan radiatoren vóór de voorwielen, een zeventraps automaat met dubbele koppeling en speciale software die onderstuur moet voorkomen. Bovendien zal de tractiecontrole uit de Scuderia voor de F450 verder worden doorontwikkeld. Dat is echter niet alles. Er gaan de nodige geruchten over het KERS-systeem. Het systeem, dat bekend is uit de F1, kan onder hybridetechniek worden genoemd. Wat KERS doet is remenergie terugwinnen en dit opslaan. Dat resulteert in een beter verbruik. Daarnaast doet Ferrari er alles aan om het gewicht van de F450 zo laag mogelijk te houden. Dat komt niet alleen ten goede aan het verbruik, maar vooral ook aan de rij-eigenschappen.

Testvloot
Plannen en ambities genoeg, maar voorlopg is de F450 nog niet klaar. In mei werden er nog wijzigingen doorgevoerd door Ferrari´s topman Luca di Montezemolo en bovendien schijnt Pininfarina nog wat details aan het ontwerp te veranderen. Er zouden namelijk nog verbeteringen aan de aerodynamica mogelijk zijn. Ondanks dat sturen de Italianen nu wel een hele testvloot naar buiten.

Coupé, Spyder en hybride
Voor het einde van dit jaar zal Ferrari de F450 officieel onthullen. De auto staat begin 2010 bij de dealers. Na de komst van de coupé volgt er in 2011 ook weer een Spyder. Een hybridemodel schijnt eveneens gepland te staan. Dat zal echter nog wel een paar jaar kunnen duren. Volgens Ferrari zijn haar klanten op dit moment nog niet klaar voor een hybride.
Redactie
Door Redactie
Ferrari werkt nog volop aan F450
Ferrari werkt nog volop aan F450
Ferrari werkt nog volop aan F450
Ferrari werkt nog volop aan F450

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers