Spyshots

In vol ornaat: de SUV van Dacia

Een naam heeft Dacia´s SUV nog niet, maar al wel een gezicht. In een fabriekshal werd de auto namelijk op de gevoelige plaat gelegd. En gevoelig is het zeker, want Dacia had de auto ongetwijfeld nog heel graag even geheim gehouden voor zijn debuut in Frankfurt.

Toen we gisteren het 10-jarig bestaan van Renault/Dacia behandelden passeerde uiteraard ook deze SUV de revue. Toen gaven we al aan benieuwd te zijn naar het definitieve resultaat van een auto die gebaseerd zou moeten zijn op de Duster concept. Wel, een nacht later is er materiaal op internet verschenen waarop de auto in volle glorie te zien is.

Tegenvaller
Bij het zien van de eerste foto´s van de Duster concept was meniggeen verbaasd. Dacia bracht zowaar een spannende auto op de markt? Nee helaas, de productieversie van de SUV heeft een veel minder stoer voorkomen dan de conceptcar. Hij doet sterk denken aan een combinatie van de Sandero en de Logan MCV.

Eind 2009
Voor zover bekend is staat de SUV van Dacia gepland voor de IAA in Frankfurt. Eind dit jaar zal ´ie dan naar ons land komen. Bron: DaciaClub.ro

Gerelateerde artikelen

Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up

Autonieuws
Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up
> Artikel lezen

Dacia heeft een nieuwe Duster, écht waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Productiemodel Renault Duster Oroch onthuld

Autonieuws
Renault Duster Oroch
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Duster zich het predicaat budget nog permitteren?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.