Spyshots

Eerste levenstekenen van Peugeot 308 RC-Z

Kennen jullie de Peugeot RC-Z nog? Deze spectaculaire conceptcar schitterde op de IAA-editie van twee jaar geleden. Na lovende reacties besloot Peugeot de auto in productie te nemen en daarvan zien we hier de eerste levenstekenen.

De Peugeot 308 RC-Z lijkt een soort spin-off van de eerste generatie van de Audi TT, maar de Fransen willen hiervan niets weten. Toch zal de Duitser als toekomstige tegenstrever worden gezien. In de motorsteunen van de 308 RC-Z zullen naar verwachting de sterkere krachtbronnen van de 308 huizen. Er wordt zelfs gesproken over een 250 pk sterke benzine. Sportief ingestelde klanten met dieselminnende gedachten worden eveneens niet overgeslagen.

Nauwelijks afwijkend
Toen Peugeot de RC-Z in 2007 onthulde zag de coupé op basis van de 308 er behoorlijk productierijp uit. Enthousiastelingen hoopten en verwachten dan ook dat de auto snel in productie zou gaan. Helaas, uiteindelijk hebben deze personen ruim tweeënhalf jaar moeten wachten. De 308 RC-Z zal namelijk niet eerder in de showrooms verschijnen dan in het eerste kwartaal van 2010. Het showdebuut staat eerder gepland, en wel begin september tijdens de IAA in Frankfurt. Ondanks de ‘vertraging’ heeft de 308 RC-Z niet aan looks verloren. Peugeot heeft, zoals we dat van hen gewend zijn, de verschillen tussen het studiemodel en het productiemodel zeer beperkt gehouden. Maar dat hadden jullie natuurlijk allang gezien aan de hand van de spionagefoto’s.

 

Gerelateerde artikelen

Peugeot RCZ R even pittig als z’n prijs

Autonieuws
Peugeot RZC R even pittig als z’n prijs
> Artikel lezen

Peugeot RCZ R Bimota knalt door de 300 pk

Autonieuws
Peugeot RCZ R Bimota
> Artikel lezen

Peugeot RCZ View Top heeft targadak

Autonieuws
Peugeot RCZ View Top heeft targadak
> Artikel lezen

Peugeot met productie-RCZ R naar Goodwood

Autonieuws
Peugeot met productie-RCZ R naar Goodwood
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.