Spyshots

Facelift voor Hyundai Santa Fe

Dit jaar zal Hyundai een vernieuwde versie van de Santa Fe presenteren. De auto zal een facelift ondergaan waarbij zowel het front als de achterzijde, maar ook het interieur onder handen wordt genomen. De techniek blijft uiteraard niet ongemoeid.

Eind 2005 onthulde Hyundai de compleet nieuwe Santa Fe. Die kwam begin 2006 in Europa op de markt en is een enorm succes geworden. Om dat succes voort te laten duren heeft Hyundai een facelift voor de Santa Fe op de planning staan. Als onze bronnen kloppen staat de auto nog dit jaar op een grote internationale beurs (IAA Frankfurt?) als wereldprimeur.

Nieuw front, nieuwe achterzijde
Zoals we op deze beelden kunnen zien gaat achter de camouflage een nieuw front schuil. De grille, voorbumper en lichtunits worden daarbij aangepast. Aan de achterzijde zullen nieuwe lichtunits en eveneens een nieuwe bumper gemonteerd gaan worden. Zoals bij een facelift gebruikelijk krijgt ook het interieur een update. Verwacht daarbij verbeterde materialen en een licht gewijzigde klokkenwinkel.

Hybride?
Of de facelift ook betrekking heeft op het motorengamma is onduidelijk, maar goed mogelijk. Bovendien presenteerde Hyundai in het najaar van 2008 een Santa Fe Hybrid conceptcar. Die werd natuurlijk niet zomaar onthuld. Het kan dus zomaar zo zijn dat de Koreanen ook met een hybrideversie van de SUV komen. Die wordt dan aangedreven door een 2.4 liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Destijds werd al meegedeeld dat het zo´n 4,0 l/100 km aan brandstofbesparing moet kunnen opleveren. We zijn benieuwd.

Gerelateerde artikelen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai Santa Fe wordt nóg groter

Spyshots
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai

Tuning & styling
Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai
> Artikel lezen

Hyundai Santa Fe minimaal bijgepunt

Autonieuws
Hyundai Santa Fe facelift
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.