Spyshots

Bentley Continental Supersports aan de tand gevoeld

Begin dit jaar presenteerde Bentley met de Supersports haar visie op een schonere toekomst. Deze über-Continental GT rijdt namelijk op E85 bio-ethanol. Desondanks is het de krachtigste Conti ooit.

De Bentley Continental GT Supersports - de daadwerkelijk benaming is nog onbekend - produceert namelijk 630 pk en een boomomwortelend koppel van 800 Nm. En dat volledig bij een bijna stationair toerental van 1.700 tpm! Het vermogen bedraagt nog eens 18 pk en 50 Nm meer dan de Speed, heden de snelste en krachtigste Continental GT ooit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Supersports supercar-achtige prestaties weet neer te zetten. We noemen een spurt naar 100 km/h in 3,9 seconden en een topsnelheid van 329 km/h.

´Lichtgewicht´
Dit geweld wordt momenteel uitvoerig aan de tand gevoeld door de technici van het Britse luxemerk. Rijdend op hoge snelheid spotten wij dit poedelnaakte en in prachtig matgrijs gespoten prototype op de Nürburgring. Hieruit kunnen we meteen concluderen dat het definitieve model nauwelijks zal afwijken van het showmodel in Genève. Helaas hebben we geen zicht op de ruimte achter de voorstoelen. Bentley laat namelijk onder andere een achterbank weg om het gewicht van de auto naar beneden te brengen. Samen met het monteren van keramische remschijven en een wielophanging van carbon moet dit resulteren in een gewichtbesparing van 110 kilogram. Dat lijkt niet veel op een auto van bijna 2,5 ton, maar reken maar dat dit positieve gevolgen heeft voor het rijgedrag.

Gerelateerde artikelen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.