Spyshots

Eerste glimp van nieuwe Volkswagen Touareg

Eind 2010 zal de nieuwe generatie van de Volkswagen Touareg zijn opwachting maken. De grote SUV wordt een tikkeltje smaller dan het huidige model en zal plaats kunnen bieden aan zeven personen.

Mede door het maximaal aantal van vijf zitplaatsen is de huidige Volkswagen Touareg niet bijster goed verkocht. Voornamelijk Japanse rivalen konden wel de gewenste zeven zitplaatsen bieden, en dat was voor veel kopers in dit segment een reden om over te gaan tot aanschaf van één van deze modellen. Daarnaast bevat de Touareg een stevig prijskaartje. De nieuwe generatie zal daarentegen leverbaar worden met maximaal vijf of zeven zitplaatsen in de hoop dat dit de verkopen goed zal doen.

Tiguan-trekjes
Optisch zal de nieuwe Touareg enige overeenkomsten met de kleinere Tiguan kennen. Verwacht geen grote verrassingen, want Volkswagen is een behoudend merk. Hij wordt iets smaller en het interieur krijgt onder andere een nieuw getekend instrumentarium en een soortgelijk stuurwiel als dat van de Golf VI. Net als het huidige model staat de nieuwe Touareg op het gedeelde platform van de nieuwe generatie Porsche Cayenne en de Audi Q7. En Volkswagen zal de bodemplaat zo afstemmen dat de Touareg sportiever zal rijden dan voorheen.

Motorenlinie
Over het motorengamma bestaat nog enige onduidelijkheid. Er wordt gespeculeerd over een aantal bestaande, doch efficiëntere, motoren en enkele fonkelnieuwe zoals een supercharged 3.0 liter V6 en/of een 4-cilinder twin-turbo met een inhoud van eveneens 3.0 liter. Een andere optie zou de krachtbron uit de op stapel staande Porsche Cayenne Hybrid kunnen zijn. Deze 3.0 liter V6 zou over een vermogen van 333 pk beschikken en in combinatie met een 52 pk sterke elektromotor als aandrijving fungeren. De komst van de Touareg Hybrid staat overigens buiten twijfel. Volkswagen kondigde de auto eerder dit jaar al aan. Over de rest van de motoren zijn we dus nog maar weinig zeker, maar het geeft wel aan dat Volkswagen de nieuwe Touareg wederom hoog zal inzetten. En daar hoort vermoedelijk weer een bijpassend prijskaartje bij.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.