Spyshots

Jaguar XJ

De nieuwe Jaguar XJ is kwetsbaar

Dit prototype van de nieuwe Jaguar XJ heeft zijn bepantsering verloren. En hierdoor is het silhouet een stuk kwetsbaarder geworden. Erg vinden wij dit niet, want nu kunnen we eindelijk speculeren over een te verwachten uiterlijk.

De nieuwe Jaguar XJ is kwetsbaar
Alle keren dat we de prototypes van de nieuwe Jaguar XJ spotten gingen ze als tanks door het straatbeeld. We durfden absoluut niet ons spaargeld op het vermoedelijke design van de Engelsman te zetten, zo heftig waren de prototypes verpakt. Gelukkig geeft dit prototype meer inzicht in wat we kunnen verwachten in 2010; het jaar waarin de nieuwe XJ op de markt zal verschijnen.

Waargemaakte belofte
Jaguar’s hoofd-ontwerper Ian Callum had eind 2008 losgelaten dat hij erg gecharmeerd was van het design van de Mercedes-Benz CLS, maar bevestigen dat de nieuwe XJ trekjes zou ontlenen van de Duitser deed hij niet. Wel meldde hij dat het nieuwe Britse vlaggenschip designelementen van de goedverkopende XF zou krijgen. En daarmee lijkt hij z’n belofte waar te maken. Het lijnenspel is dankzij de ´hypnotiserende´ camouflage nog steeds niet zichtbaar, maar het vrijgekomen silhouet wel. En inderdaad, die kent veel overeenkomsten met de XF. De nieuwe XJ zal zijn ranke koetswerk verliezen en een stuk voller ogen. Tevens zien we een sterk aflopende daklijn en daarmee toont Callum zijn voorliefde voor de CLS.

BMW
De nieuwe XJ krijgt dus een krachtige uitstraling. De in het midden opgezwollen motorkap, de forse schouderpartij en de dominerende grille zijn hier grotendeels verantwoordelijk voor. Het front is echter weinig concreets van te zeggen, Jaguar heeft namelijk gepoogd de auto als BMW te camoufleren. Niet alleen het camouflagemateriaal komt uit de rekken van BMW, maar ook de grille met dubbele nieren moet ons proberen om de tuin te leiden.
Redactie
Door Redactie
De nieuwe Jaguar XJ is kwetsbaar
De nieuwe Jaguar XJ is kwetsbaar
De nieuwe Jaguar XJ is kwetsbaar

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers