Spyshots

Porsche Boxster Speedster nu met gesloten kap

De eerste keer dat we de Porsche Boxster Speedster betrapten waren de weersomstandigheden om te huilen. Toch werd er met de kap open gereden. Zojuist werd dit prototype gespot op een zonovergoten testlocatie. Wat bezielt de testcoureurs dan om met gesloten kap te rijden?!

Helaas komen we daar niet achter, maar het gunt ons wel een blik op de nieuwe Porsche Boxster Speedster met gesloten kap. Een beeld van een geopend prototype kregen we vorig jaar al. Recht van voren zijn de normale Boxster en Boxster Speedster nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Zelfs met de veel legere vooruit van de Speedster. Echter van opzij treden er verschillen op. Het stoffen dak van de Speedster strekt zich namelijk over een grotere afstand uit. Dit om de beide domes achter de hoofdsteunen ook te bedekken. Daaronder zal naar verwachting een krachtigere variant van de boxermotor uit de onlangs vernieuwde Boxster S huizen.

Voor in de agenda
De vernieuwde Porsche Boxster (en Cayman) zijn reeds onthuld en zullen binnenkort hun opwachting in de showrooms maken. Op de Speedster moeten we nog even wachten. Die kunnen we eind dit jaar verwelkomen. Geïnteresseerden moeten dit gegeven in de agenda noteren, want de Speedster wordt vermoedelijk in een beperkte oplage geleverd. Net zoals de laatste Speedster daterend uit 1989 op basis van de 911. De oer-Speedster met de Porsche 356 als basis werd in 1954 gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Porsche Boxster vliegt publiek in bij Cars and Coffee

Autonieuws
Porsche Boxster vliegt publiek in bij Cars and Coffee
> Artikel lezen

Porsche Boxster Spyder: onthoofde Cayman GT4

Autonieuws
Porsche Boxster Spyder
> Artikel lezen

Less is more: prijzen Porsche Boxster Spyder

Autonieuws
Less is more: prijzen Porsche Boxster Spyder
> Artikel lezen

Porsche Boxster-toetje in aantocht: de 718 Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.