Spyshots

Saab 9-5

Nieuwe generatie Saab 9-5 betrapt

Saab mag dan op sterven na dood zijn, de ontwikkeling van nieuwe modellen gaat stug door. Als het allemaal goed afloopt voor de Zweden kunnen we nog dit jaar de nieuwe 9-5 verwelkomen. De presentatie zal dan in september plaatsvinden tijdens de IAA in Frankfurt.

Nieuwe generatie Saab 9-5 betrapt
Details van de nieuwe Saab 9-5 onthult dit prototype op de foto´s niet, maar wel zijn de contouren van de nieuweling redelijk goed te zien. Het dak loopt vloeiend over in de achterzijde en daaruit zouden we concluderen dat Saab de nieuwe 9-5 een coupéachtige bouw wil meegeven. Duidelijk mag zijn dat het nieuwe model zowel in de lengte als de breedte zal groeien. Volgens onze bron stijgt de wielbasis met maar liefst 14 cm. Een flinke toename en dat leidt veelal tot meer ruimte in het interieur.

Hogerop
Saab wil hogerop met de 9-5 en het dit keer auto’s als de Mercedes-Benz E-klasse, Audi A6 en Volvo S80 een stuk moeilijker maken. De huidige generatie is qua formaat toch een beetje ‘stuck in the middle’. Dat moet met de nieuwe anders. Verwacht dus ook een sterk verbeterd afwerkingsniveau. Wat betreft motoren kan er onder andere worden gekozen voor een 2.0 liter Turbo met 211 pk, gekoppeld aan een handbak of een optionele automaat. Hoger op de motorenladder staat een 2.8 liter V6 en in de Verenigde Staten kunnen ze zelfs gaan voor een 3.6 liter V6. Voor ons is daar geen markt voor, denkt Saab. Diesels kunnen we eveneens verwachten, en ook een hybride staat op de agenda.
Redactie
Door Redactie
Nieuwe generatie Saab 9-5 betrapt
Nieuwe generatie Saab 9-5 betrapt
Nieuwe generatie Saab 9-5 betrapt
Nieuwe generatie Saab 9-5 betrapt

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers