Spyshots

Eerste beelden van Audi A5 Sportback

Dat Audi dit jaar met de A5 Sportback komt was bekend. Maar een prototype ervan hadden we nog nooit gesnapt. Dat behoort heden tot het verleden. Dit zijn de eerste beelden van de fonkelnieuwe Audi A5 Sportback.

Audi bombardeert ons met een waar modellenoffensief. De compacte A1, de nieuwe A2, de snelle RS3, de Q3, de RS5, de nieuwe generatie A8, de R8 Spider. Ze worden de komende jaren allemaal op ons afgevuurd. Een deel van het aantal nieuwe Audi-modellen hebben we reeds mogen verwelkomen (A4 Allroad, de A5/S5 Cabriolet en de TT RS Coupé en Cabriolet). Specialisatie wordt parallellisatie bij Audi. Waar sommige merken in deze tijden juist teruggaan naar de roots (bijvoorbeeld Opel) legt het uitbreiden van het assortiment het merk uit Ingolstadt geen windeieren. Nog nooit had Audi zoveel auto’s afgezet als in 2008. De mijlpaal van één miljoen stuks werd zelfs bereikt. Audi is dus op de goede weg.

Kleine A7 Sportback Concept
Bekend is dat volgend jaar de A7 wordt gelanceerd. Deze vierdeurs coupé werd begin dit jaar als A7 Sportback Concept voorgesteld en zal tussen de A6 en de A8 worden gepositioneerd. De eerste spionagebeelden van deze Mercedes CLS-concurrent hebben we inmiddels gezien. Aangezien de populariteit van het vierdeurs coupé segment waarschijnlijk alleen nog maar gaat toenemen is Audi’s honger naar dit soort modellen nog niet gestild. En daarom kunnen we ook een kleinere A7 verwachten op basis van de A5. Een voorproefje hiervan kregen we in 2008. Dat deze zogeheten A5 Sportback zich inmiddels in een vergevorderd staduim bevindt bewijzen deze beelden die gisteren werden geschoten in Oost-Duitsland. Er was volgens de fotografen een lange achtervolging nodig om het prototype te fotografen. Audi had ogenschijnlijk iets te verbergen. Vreemd, want dat zouden we niet concluderen aan de hand van de hoeveelheid gebruikte camouflage. Bijna naakt bewoog het prototype zich door de nachtelijke starten.

September 2009
Volgens onze bron kunnen we de presentatie van de auto in september verwachten. Meteen denken we dan aan een onthulling op de IAA te Frankfurt. Zou Audi ons tijdens deze beurs verrassen met zowel de A5 Sportback als het productiemodel van de A7 Sportback Concept? We zullen het zien.

Hoge inzet
Qua formaat zal de A5 Sportback niet veel verschillen van de A4. Maar Audi wil het gat tussen deze twee modellen duidelijk aantonen, en dat doet het door uitsluitend krachtigere motoren in de A5 Sportback te lepelen. De basismotoren van de A5 Coupé en Cabriolet zullen niet in het gamma worden opgenomen. Verwacht dus een benzinegamma met daarin de 3.2 liter V6 en de 4.2 liter V8 (uit de A6). Qua diesels moeten we rekenen op de 2.7 en 3.0 liter TDI.

Gerelateerde artikelen

Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten

Spyshots
Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten
> Artikel lezen

Maak kennis met de nieuwe Audi A5 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A5 Sportback
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback in drievoud gepresenteerd (A5, S5, g-tron)

Autonieuws
> Artikel lezen

Vaarwel Audi RS 4 Sedan, welkom RS 5 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback onderweg naar Q3 2016

Spyshots
Audi A5 Sportback
> Artikel lezen

Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling

Autonieuws
Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.