Spyshots

Een glimp van de nieuwe Mercedes SLK

En meer dan een glimp is het ook echt niet. Dit zwaar ingepakte prototype van de compleet nieuwe Mercedes SLK werd bij de ingang van de Nürburgring betrapt, maar laat zijn definitieve gedaante nog lang niet zien.

De introductie van de compleet nieuwe SLK - inmiddels de derde generatie - laat nog even op zich wachten. Op z´n vroegst eind 2010 zal de compacte roadster voor het eerst ten tonele verschijnen. En dan praten we dus over ruim anderhalf jaar ontwikkeling wat Mercedes nog voor de boeg heeft. Wel zijn er al de nodige prototypes de weg opgestuurd. Eén daarvan kwam onze spionagefotograaf tegen bij de Nürburgring.

Zwaar ingepakt
Het prototype is nog dusdanig dik ingepakt dat er over zijn uiterlijk eigenlijk nog maar weinig zinnigs te vertellen valt. Het moge duidelijk zijn dat ook deze derde generatie voortborduurt op het concept dat met de eerste SLK werd ingezet. De inklapbare hardtop, de lange neus en de korte achterzijde zien we ook op de nieuwe SLK terugkomen. Het front zal vermoedelijk overeenkomsten vertonen met de SLS AMG die op zijn beurt weer is gelinkt aan de legendarische SL Gullwing. Door de camouflage heen is bovendien LED-verlichting te zien. Dat laatste is inmiddels ook bij Mercedes tot de standaardspecificatie doorgedrongen.

Dieselmotor
Motorisch zal de SLK uiteraard weer vooruitgang boeken. De motoren zullen stuk voor stuk krachtiger en zuiniger zijn. Het meest opvallend is de komst van een 2.2 liter dieselmotor in het vooronder van de roadster. De ruim 200 pk sterke zelfontbrander moet de strijd aangaan met de Audi TT TDI.

Zoals gezegd duurt het nog tot eind 2010 voordat we kennis kunnen maken met de SLK. Voor die tijd zullen we echter al uitgebreid glimpen op gaan vangen van het model dankzij de vele spyshots die we jullie zullen presenteren.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SLC-klasse strekt de benen

Spyshots
Mercedes SLK
> Artikel lezen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Officieel: Mercedes SLC is gefacelifte SLK

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse

Autonieuws
Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.