Spyshots

Prachtige nieuwe platen van de Audi RS5

Audi laat er geen gras over groeien en vergt het uiterste van de op stapel staande RS5. Op hoog tempo wordt een prototype ervan over de Nürburgring gestuurd. En dat levert prachtige beelden op.

De Audi RS5 wordt een sportauto met prestatiedrang, dat mag duidelijk zijn. Was het vorige prototype dat we spotten nog deels gehuld in een S5-omhulsel, deze beelden laten de RS5 in vol ornaat zien. De markante voorspoiler met grote luchtinlaten is inmiddels een kenmerk van alle RS-modellen geworden. Flink uitgeklopte wielkasten kunnen we ook verwachten. Een blik op de achterzijde van de RS5 hadden we nog niet gehad, maar dat behoort vanaf nu tot het verleden. Net als de S5 krijgt de RS5 een subtiele geïntegreerde kofferdekselspoiler. Deze draagt bij aan de afvoer van de luchtstoom. De vuistdikke pijpen zullen we waarschijnlijk ook terugzien op het productiemodel, opgenomen in de flink uit de kluiten gewassen achterbumper. We missen echter de diffuser. Het zou opmerkelijk zijn als die op het productiemodel afwezig is. Tegenwoordig bevat elk (enigszins) sportief model zo’n luchtstroomgeleider. Hoe dan ook, de Audi RS5 wordt een heerlijke dikke sportwagen.

Onduidelijk
Maar alleen uiterlijk vertoon maakt een auto nog geen sportwagen. Het is de krachtbron die het voornaamste verschil maakt. Welke de RS5 zal bevatten is nog onduidelijk. Audi heeft de beschikking over een reeks potente motoren. Sommige bronnen zeggen dat in het vooronder de twin-turbo V10 uit de RS6 (580 pk) huist, terwijl anderen beweren dat het wel eens de 4.2 liter V8 uit de RS4 (420 pk) zou kunnen zijn. Misschien wordt het wel een opgevoerde versie van de fonkelnieuwe 2.5 liter vijfcilinder uit de TT RS? Want hoewel menigeen zegt dat de RS5 een M6-killer (507 pk) wordt, denken wij dat Audi juist mikt op de BMW M3 (420 pk). Bovendien zou de aanschafprijs van een RS5 met geblazen tiencilinder aanmerkelijk duurder worden dan zijn directe concurrenten.

In ieder geval hoeven we niet bang te zijn dat de RS5 aan vermogen mist. Hopelijk kunnen we binnenkort meer duidelijkheid scheppen over de hoogte ervan, evenals over de geplande marktintroductie. Wij houden jullie op de hoogte!

Gerelateerde artikelen

Minder is meer bij Audi RS 4 en RS 5 Carbon Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi presenteert RS 5 DTM voor 2017

Autonieuws
Audi presenteert DTM-bolide voor 2017
> Artikel lezen

Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6

Autonieuws
Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6
> Artikel lezen

Panamera-power voor nieuwe Audi RS 5 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Dit kunnen de nieuwe Audi RS 4 en RS 5

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.